Indijska tvrtka ulaže 50 milijuna eura u razvoj poljoprivrede u Petrinji

Foto: Edina Zuko/PIXSELL

INDIJSKI poduzetnik Arvind Kapur je danas s petrinjskim gradonačelnikom Darinkom Dumbovićem potpisao memorandum o razumijevanju, kojim je predviđeno ulaganje indijske tvrtke Karma Agro u poljoprivredu na petrinjskom području u visini do 50 milijuna eura.

Kako je tom prilikom rekao Kapur, njegova je tvrtka posebno zainteresirana za podizanje dugogodišnjih nasada lješnjaka, oraha i kestena, koji na tom području dobro uspijevaju. Kapur je obišao i moguće lokacije budućih nasada na petrinjskom području kod Donje Bačuge, Gornje Bačuge, Jošavice i Šušnjara.

Kapur je izrazio nadu kako će investicija biti profitabilna jer Indijci imaju dugu tradiciju i iskustvo u poljoprivrednoj proizvodnji. S obzirom na veliku poljoprivrednu proizvodnju, najavio je da može ponuditi dobre tehnologije i procese u poljoprivrednoj proizvodnji. 

U poslovanje svoje tvrtke, kako je rekao, namjerava uključiti lokalno stanovništvo, poljoprivredna gospodarstva i farmere kako bi zajednički radili na usavršavanju proizvodnje u zajedničkom interesu. Poljoprivrednu proizvodnju koju namjerava pokrenuti temeljit će na ekološkoj proizvodnji, što će dovesti do smanjenja utjecaja na klimatske promjene. Izrazio je nadu kako će investicija u Petrinju biti prepoznata i na nacionalnoj razini te da će biti primjer i drugim proizvođačima.

Prilikom potpisivanja memoranduma, petrinjski gradonačelnik Dumbović je naglasio kako je Petrinja već postala grad projekata te kako ima najprihvatljivije površine za ekološku proizvodnju.

"Kada jedan poduzetnik dođe s ovakvim pismom namjere, uvijek je dobrodošao i nastojat ću uvijek da, kao gradonačelnik, sa svojim timom, ostvarimo dobre partnerske odnose", rekao je Dumbović.

Pročitajte više

 

Pročitajte više