Apel za pomoć: 70 pasa je gladno, a svaki dan dolaze novi

Udruga Šapa u srcu

PRIJE godinu dana smo pisali apel za pomoć životinjama pod skrbi Anice Pribanić i njene udruge Šapa u srcu iz Ogulina. Tada je skrbila za 50 pasa. Ove godine ih ima preko 70, a situacija je svaki dan sve gora. I dalje ne dobiva nikakvu pomoć od gradova.

Naime, njena udruga se nalazi u malom mjestu Skradnik i u Gradu Ogulinu smatraju da Anica ne pripada pod njihovu nadležnost te joj nisu dužni pomoći. S druge strane, Grad Josipdol joj je omogućio besplatan kontejner za smještaj životinja. Nitko od njih joj ne pruža novčanu pomoć, a ona skoro svaki dan izlazi na dojave i sakuplja nove ostavljene životinje.

Donacije za hranu i liječenje dobiva od dobrih ljudi, ljubitelja životinja koji su svjesni koliko se teško brinuti za toliko životinja. Anica ima na skrbi 38 pasa koji su mlađi od šest mjeseci i koji moraju jesti više puta dnevno, a uz njih ima još odrasle i stare pse.

Na sam Badnjak je pronašla kujicu staru 14 godina koju su ljudi polijevali vrućom vodom i gađali petardama. Uz nju je tada pronašla i kujicu sa štencima i tako se broj ostavljenih životinja u njenom dvorištu svakog dana povećava.

Njen dan počinje rano ujutro kada kreće s hranjenjem pasa i čišćenjem te davanjem terapije onima kojima je potrebno. U svemu joj pomaže suprug, a povremeno je posjete volonteri iz raznih gradova koji sakupe hranu i lijekove ili joj pomognu tako da preuzmu nekog od pasa na skrb.

Njen dan završava iza ponoći, no telefon zvoni stalno. Anica nam je rekla da ima potporu veterinarske stanice koja joj pomaže s privremenim stacionarom i s odgodom plaćanja, no dug raste i gomila se. Svakog odraslog psa kojeg pronađe odmah kastrira te cijepi i čipira jer ih većina nema čip.

Dnevno troši oko 50 kilograma hrane, a kada joj nedostaje hrane za pse, kupuje stari kruh i iznutrice koje kuha kako nitko ne bi bio gladan. 

Udruga Šapa u srcu pokriva veliko područje, a najbliža pomoć u tipu spašavanja napuštenih životinja je u Karlovcu ili u Rijeci. Iako je ovo malo mjesto, očito je da neodgovorni vlasnici smatraju kako će se ova mala udruga moći pobrinuti za sve životinje koje su njima dosadile.

Ako možete, pomozite Anici i njenim štićenicima, a možete joj se javiti i na Facebook te podijeliti njenu priču jer joj je pomoć neophodna. 

Hranu i donacije možete slati na adresu: Udruga Šapa u srcu, Skradnik 16, 47300 Ogulin
IBAN: HR6724020061100675185
International bank number: 7300697653
Swift code: (BIC Code) ESBCHR22

Pročitajte više