HSS iz Koprivničkih Brega ogradio se od Beljakove izjave o UDBA-i

Foto: Igor Soban/PIXSELL

OPĆINSKA organizacija HSS-a Koprivnički Bregi ogradila se od izjave predsjednika stranke Kreše Beljaka zbog njegove izjave da UDBA nije likvidirala dovoljno emigranata.

>> Beljak o udbaškim ubojstvima: "Preko sto? Očito nedovoljno"

Njezino priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Općinska organizacija HSS-a Koprivnički Bregi ograđuje se od zadnje izjave predsjednika stranke Kreše Beljaka o likvidacijama UDBE koje su se događale u doba jugoslavenskog totalitarnog režima.

Nakon izjava o Marku Perkoviću Thompsonu, akciji Oluja i niza drugih, ovo je još jedna štetna i opasna izjava predsjednika stranke s kojima se ne slažu članice i članovi općinske organizacije HSS-a Koprivnički Bregi.

"HSS se treba vratiti temeljima"

Smatramo da takve izjave ne predstavljaju mišljenje većine članova HSS-a u Hrvatskoj i da za njih predsjednik stranke Krešo Beljak treba snositi političku odgovornost.

HSS se treba vratiti temeljima  i vrijednostima koje je iznosio utemeljitelj stranke Stjepan Radić, a to nisu osobni interesi i podilaženje drugim strankama i politikama već borba za dostojan život svakog radnika, seljaka i čovjeka u samostalnoj državi Hrvatskoj. Podsjećamo da je Stjepan Radić zbog te borbe izgubio život, u atentatu kojeg je u Beogradu izveo srpski ekstremist Puniša Račić, a čiji su nasljednici bili upravo likvidatori UDBE.

Općinska organizacija HSS-a Koprivnički Bregi neće ni u budućnosti podržavati ovakve izjave aktualnog  predsjednika stranke, jer je povijesno dokazano da je HSS hrvatska državotvorna stranka koja se uvijek borila za interese i dostojanstven život hrvatskih ljudi, a što je uvijek bilo i mora biti iznad osobnih interesa svih pojedinaca i političara u našoj domovini", stoji u priopćenju HSS-a Koprivnički Bregi. 

Pročitajte više