Ruski veleposlanik u Hrvatskoj: Nikad se nisam sreo s Todorićem

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

RUSKI veleposlanik u Hrvatskoj Anvar Azimov gostovao je na RTL-u.

Azimov je otkrio što Putin misli o novoizabranom predsjedniku, ali i o Hrvatskoj, te zašto još nije došao u službeni posjet.

Na pitanje novinarke Azimov je o Ivici Todoriću kazao kako s njim nema ništa i kako ga nikad nije sreo.

"Ni ja ni Veleposlanstvo Rusije nemamo ništa ni s Todorićem ni s njegovom tvrtkom Agrokor. Mi nikad nismo bili umiješani, nikad se nisam sreo s Todorićem, nikad se nisam sreo s njegovim suradnicima. Mi se radije ne miješamo u poslovna pitanja između Agrokora i struktura naše Središnje državne banke", rekao je Azimov. 

Nada se da Milanović dolazi na paradu u Moskvu

Azimov je komentirao i predsjedničke izbore. 

"Moj je predsjednik čestitao Milanoviću. Nadamo se da će novi predsjednik doći na paradu u Moskvu. Bit ćemo sretni da dođe. Bilo bi dobro da porazgovara s našim predsjednikom Putinom o njegovom eventualnom dolasku u Hrvatsku", kaže Azimov. 

Dodao je kako je siguran da će Putin doći u Hrvatsku, ali vjerojatno ne ove godine. 

Kaže da su odnosi između Rusije i EU-a potpuno nenormalni.

"Vezani smo jedni za druge, mi smo prirodni saveznici i rado bismo obnovili konstruktivni dijalog s Europskom unijom. Zato pozivam da se za hrvatskog predsjedanja naprave konkretni koraci u poboljšanju i normaliziranju odnosa između Rusije i EU-a. Ako Hrvatska to ne napravi, siguran sam da će to napraviti Njemačka za vrijeme svog predsjedanja. Zato smatram da je ovo izvrsna, povijesna prilika za hrvatsko vodstvo da pokaže kako ne razmišlja samo o EU niti samo o Hrvatskoj nego i o primjerenom odnosu između Rusije i EU-a", rekao je Azimov. 

"Razum će prevladati"

Za kraj je dodao kako nema straha od trećeg svjetskog rata. 

"Mislim da moramo konstruktivno surađivati s Iranom, s libijskim vođama, kako bismo tu regiju učinili mirnom i stabilnom i sigurnom. Ipak za to je potreban zajednički pristup Rusije, Kine, SAD-a i EU-a. Mi imamo zajedničku odgovornost i apsolutno sam siguran da ćemo ondje očuvati mir i sigurnost i da to neće biti nikakva prijetnja svjetskom miru. Ne postoji mogućnost trećeg svjetskog rata, sve će se stabilizirati jer na kraju će razum prevladati. Naši zajednički napori jamče sigurnost u toj regiji", zaključio je Azimov za RTL

Pročitajte više