FOTO Pada snijeg u Zagrebu i po Hrvatskoj, negdje će napadati i 20 centimetara

Foto: Čitatelji Indexa, LiveCam Croatia, Webams Opatija

POČEO je padati snijeg u Hrvatskoj.

Već ga ima na tlu u gorju, gdje bi ga tijekom noći moglo napadati i 20 centimetara, a počeo je padati i u gradovima. 

Slab snijeg pada u Karlovcu, Krapini, Ogulinu, u Čabru i na Zavižanu, a zrnati snijeg u Varaždinu te u dijelovima Zagreba i Osijeka. 

U večernjim satima snijeg je počeo jače padati u Zagrebu i već je zabijelio automobile, a ostaje i na tlu.

Na Sljemenu se tijekom večeri stvorio značajniji snježni pokrivač.

Na Platku je već u popodnevnim satima bilo obilatog snijega.

Vozači, budite oprezni

Hrvatski autoklub upozorava vozače na dodatan oprez zbog skliskih kolnika, a na posebnom oprezu vozači trebaju biti večeras i tijekom noći kada se očekuje znatnija količina snijega, posebno u Gorskom kotaru i Lici. 

Vlažnih i skliskih kolnika ima u većem dijelu unutrašnjosti, a zbog rosulje koja se ledi u dodiru s tlom moguća je mjestimična poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Zbog magle vidljivost je mjestimice smanjena na cestama u unutrašnjosti. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Zbog najavljene promjene vremena sa snijegom i susnježicom, osobito u Lici i Gorskom kotaru, ali i u nizinskom dijelu unutrašnjosti te kišom koja se može smrzavati u dodiru s hladnom podlogom. Zbog toga je moguća poledica i stvaranje snježnog pokrivača, a u priobalju i jak vjetar. Iz HAK-a apeliraju na vozače da prije puta provjere stanje na cestama, da na put ne kreću bez propisane zimske opreme te daju prednost prolaska vozilima zimske službe.

U gorju i 20 cm snijega, u središnjoj Hrvatskoj maksimalno 10

U gorju bi do kraja nedjelje moglo pasti i dvadesetak centimetara snijega, a u središnjoj Hrvatskoj od pet do maksimalno 10, dok će na istoku pasti najvjerojatnije i manje od pet centimetara snijega.

I u nedjelju prijepodne još će u kopnenom dijelu zemlje biti susnježice i snijega. Potom nam dolazi vrijeme bez oborina, ali većinom oblačno.

Pročitajte više