TRANSFERI

Dinamo skoro udvostručio zaradu od prodaje svojeg bivšeg braniča

Foto: EPA, Pixsell

U PETAK je odjeknula vijest kako je Amira Rrahmanija, kosovskog stopera kojeg je Dinamo ljetos prodao Veroni za dva milijuna eura, već u sljedećem prijelaznom roku Verona preprodala Napoliju za sedam puta veći iznos.

Kapetan Kosova ostat će do kraja sezone na posudbi u momčadi Ivana Jurića, koja će za njega dobiti čak 14 milijuna.

Iako su se u Dinamu mogli gristi jer i sami nisu zaradili više na Rrahmaniju, kojeg su 2016. RNK Splitu platili 1,2 milijuna, može ih utješiti činjenica da će i od ovog transfera dobiti jako lijep iznos.

Naime, prilikom prodaje Veroni u ugovoru je bila klauzula prema kojoj će Dinamo dobiti 10 posto od sljedećeg transfera, što znači da mu na ime Rrahmanijevog odlaska u Napoli pripada 1,4 milijuna eura.

U prijevodu, u Maksimir će stići skoro pa jednak iznos onome za koji su ga prodali.

Rrahmani u Dinamu nije bio u prvom planu i češće je igrao beka nego na prirodnoj poziciji stopera, ali u Veroni je bio nezamjenjiv i iz igre je u prvih 18 kola izbivao samo 11 minuta. Odlične igre u ligi puno jačoj od HNL-a drastično su mu podignule cijenu i omogućile mu veliki transfer te bogati ugovor, prema kojem bi u sljedećih pet sezona trebao zarađivati 1,8 milijuna eura godišnje.

Pročitajte više