LIVERPOOL

Klopp: To je katastrofa za Liverpool i afričke igrače

Foto: EPA-EFE

JÜRGEN KLOPP požalio se engleskim novinarima zbog nedavno objavljenog rasporeda za Afrički kup nacija koji će se održati sljedeće godine.

Turnir će početi u siječnju i trajati do veljače, što znači da će Liverpool ostati bez tri bitna igrača, Sadija Manea, Mohameda Salaha i Nabyja Keite. 

Kloppa je jako razljutilo to što FIFA nije komunicirala s klubovima oko rasporeda ovog turnira i kaže da ovakav raspored ide na štetu afričkim igračima.

"Ne mogu poštovati više Afrički kup nacija nego što poštujem jer mi se jako sviđa natjecanje. Gledao sam ga puno tijekom života, no problem je kad se turnir igra tijekom sezone. Razumijem da ima smisla da se igra tijekom zime u Europi kada je vrijeme u Africi bolje, shvaćam to. Ipak, postoji nekoliko problema. Nekoliko tjedana prije Kupa nacija igra se Svjetsko klupsko prvenstvo gdje će isto biti puno afričkih igrača", kaže Klopp pa nastavlja o drugom razlogu svog nezadovoljstva:

"Takve stvari se moraju dogoditi da oni počnu razmišljati o tome"

"Druga stvar je u tome da ovo ne pomaže afričkim igračima. Nećemo prodati Salaha, Manea i Keitu jer imaju turnir od siječnja do veljače, naravno, iako je ovo katastrofa za Liverpool. Problem će imati drugi, nedokazani Afrikanci koje će klubovi pokušati dovesti znajući da će biti četiri tjedna bez njih. To je normalan proces kroz koji klub prolazi, tako da im to ne pomaže, a FIFA je donijela odluku a da se nije konzultirala s trenerima ili igračima."

Problem previše utakmica zbog zarade novca postaje sve veći u modernom nogometu, a osjetio ga je i Klopp koji je u prošlom mjesecu imao ludi raspored. Liverpool je zato morao praktički odustati od Carabao kupa, u kojem je protiv Aston Ville na teren poslao mladu momčad jer je 24 sata kasnije igrao susret polufinala Svjetskog klupskog prvenstva na drugom kontinentu.

"Zaboravljamo svi da ova natjecanja igraju igrači. Jako mi je žao Harryja Kanea koji se ozlijedio i možda će propustiti Euro. Prvi put ljudi u Engleskom nogometnom savezu razmišljaju o tome da imamo previše utakmica. Takve stvari se moraju dogoditi da oni počnu razmišljati o tome."

 

Pročitajte više