UCJENJIVAČ IZ KRIM SAPUNICE

Index otkriva: Ovo je specijalac koji je danas uhićen zbog iznude

Foto: Facebook

SLUČAJ iznude zaprešićkog poduzetnika M.D., od kojega je bivši policajac i zvijezda RTL-ove krim sapunice Krim tim 2 Leon Lučić tražio 100 tisuća eura, danas je rezultirao uhićenjem Andrije Vrhovca, aktivnog pripadnika Antiterorističke jedinice Lučko. Istražitelji nisu povjerovali Vrhovcu da je na mjestu sukoba bio samo zato što ga je Lučić nazvao da dođe po njega jer mu se pokvario automobil, što je bila verzija događaja koju je policiji ispričao Vrhovec.

Suspendiran zbog obiteljskog nasilja

Andrija Vrhovec pripadnik je elitne policijske jedinice zadužene za rješavanje najopasnijih situacija. Kako doznajemo iz pouzdanih izvora, Vrhovec je i prije imao problema sa zakonom. Bio je suspendiran zbog obiteljskog nasilja, no primao je plaću i dozvoljeno mu je da dolazi na posao, ali mu je oduzeto oružje. 

Skoro su ga zaklali dok je fušario u Vodicama kao redar

Prije tri godine Vrhovec je teško ozlijeđen u noćnom klubu u Vodicama gdje je plaću dopunjavao radeći kao redar. U klubu Makina Vrhovec je skoro zaklan kada je intervenirao smirujući pijanog gosta. Iako je bio izvan službe i radio u fušu, Vrhovec je izvukao policijsku značku, ali pijanome gostu to nije ništa značilo pa je isukao nož i zarezao ga po vratu.

Rasplakao se nakon uhićenja 

Nakon višesatnog ispitivanja u sjedištu kriminalističke policije u Zagrebu, Vrhovec je danas uhićen. "Rasplakao se", rekao je za Index izvor upućen u istragu.

Iako je policija danima znala identitet specijalca umiješanog u iznudu, izbjegavali su ga uhititi želeći biti potpuno sigurni da je upleten u kriminal. Žrtva iznude prvo ga je prepoznala po fotografijama, a danas i na klasičnom prepoznavanju uživo.

Policijska blamaža

Slučaj je iznimno neugodan za policijski sustav jer su prvo jako zabrljali s primopredajom novca u iznudi, a onda se ispostavilo da se kriminalom bave bivši i sadašnji policajci te pripadnici elitne jedinice plaćeni da budu najjača linija obrane građana od kriminala i terorizma. 

Andrija Vrhovec, prema Indexovim informacijama, nije organizator operacije, nego samo izvršitelj.

Pročitajte više