Zadržavao utržak, uzrokovao stečaj i oštetio vjerovnike

Foto: Pixsell

VLASNIK ugostiteljskog objekta s područja Primorsko-goranske županije kazneno je prijavljen jer ga se sumnjiči da je zadržao dnevni utržak tvrtke, da je smanjio vrijednost tvrtke i uzrokovao stečaj te da je oštetio dio vjerovnika, izvijestili su u srijedu iz Policijske uprave Primorsko-goranske.

Policija je provela kriminalističko istraživanje nad 53-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje triju kaznenih djela gospodarskog kriminaliteta.

Sumnjiči se da je kao vlasnik i odgovorna osoba, s ciljem da ostvari protupravnu imovinsku korist, od početka 2017. do veljače 2019., zadržao ukupni dnevni utržak ugostiteljskog objekta, koji djeluje u sklopu tvrtke, u iznosu većem od 154.000 kuna. Time je počinio kazneno djelo zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Uz to je kao odgovorna osoba tvrtke, čiji su poslovni računi od kraja lipnja 2018. bili u neprekidnoj blokadi, prenio njezinu imovinu u korist druge tvrtke te je tako smanjio njenu vrijednost za najmanje 45.000 kuna i uzrokovao stečaj.

Sumnjiči ga se i za pogodovanje vjerovniku, da je od lipnja 2018. do siječnja 2019. protivno propisima, izabranim dobavljačima gotovinski plaćao isporučenu robu i usluge, iako oni tada na to nisu imali pravo. Ostale je vjerovnike tako oštetio za gotovo 94.000 kuna.

Pročitajte više

 

Pročitajte više