Piše: Vojislav Mazzocco | 14.01.2020. 20:55

Priča o ucjenjivaču iz Krim tima postaje sve čudnija. Policija očito mulja

NA CESTI pokraj Draganića 10. je siječnja došlo do fizičkog obračuna u kojem su dvije osobe teško ozlijeđene. U sukobu su sudjelovale četiri osobe, od kojih je jedna u bijegu, jedna ima slomljenu ključnu kost, jedna potres mozga, a jedna se zbog teških ozljeda glave nalazi u induciranoj komi. Do sukoba je došlo zbog pokušaja iznude.

>> VIDEO Policija pokušala objasniti što se dogodilo s ucjenjivačem iz Krim tima

To je sve što policija konkretno kaže o slučaju Leona Lučića, bivšeg policijskog inspektora i nekadašnjeg glumca u RTL-ovoj seriji Krim tim 2 koji je, prema svemu sudeći, pokušao ucjenjivati jednog zaprešićkog poduzetnika te na koncu završio teško pretučen.

Sumnjiva policijska verzija

Ostali detalji policijske priče ne drže vodu i očito je da se policija pokušava izvući iz gomile propusta koje je napravila, a o čemu je Index danas već opširno pisao.

Ukratko, zaprešićki poduzetnik prijavio je policiji da ga Lučić ucjenjuje, dostavio joj snimke i poruke koje je primao, sa zaprešićkim policajcima dogovorio klopku s označenim novcem, ali se policija nije pojavila i došlo je do obračuna. 

>> Otkrivamo sve detalje o ucjenjivaču iz Krim tima. Policija je sve uprskala

Sam krenuo na primopredaju - nelogično

Policija tvrdi da je zaprešićki poduzetnik samoinicijativno išao na sastanak s ucjenjivačem, što je potpuno nelogično. Ako je poduzetnik od početka surađivao s policajcima i s njima označio novac, nema nijednog logičnog razloga da bi bez znanja policije išao na sastanak s Lučićem.

Osobe izvrsno upućene u cijeli slučaj tvrde da je policija znala za primopredaju, ali da je u jednom trenutku odustala od akcije. Iz policije službeno kažu da je poduzetnik radio na svoju ruku, suprotno njihovim uputama, ali čula su se i objašnjenja da su policajci zakasnili, odnosno izgubili osobu koju su trebali pratiti. To je prvi sumnjivi dio slučaja.

>> VIDEO Policija pokušala objasniti što se dogodilo s ucjenjivačem iz Krim tima

Tvrde da nije imao novac - problematično

Policija je na žurno sazvanoj konferenciji za medije, održanoj na ulici ispred sjedišta Policijske uprave Zagrebačke, ustvrdila da poduzetnik kod sebe nije imao novac te da je to dokaz da je radio na svoju ruku. Međutim, naši izvori tvrde da je kod sebe imao dio novca te da se na takve razmjene ionako nikada ne nosi puni iznos, kako bi se smanjila šteta ako se ucjenjivača ne uspije uloviti. To je drugi problematični dio priče. Novca je bilo ili nije. Nema treće mogućnosti.

Tvrde da nisu krenuli u akciju - nelogično 

Treća problematična stvar je u tome što je cijelu stvar vodila policijska postaja Zaprešić, koja za to nije ekipirana niti ima resurse. Prema našim saznanjima, policija je krenula u akciju koju je u jednom trenutku naprasno prekinula. Oni pak tvrde da nisu ni krenuli u akciju.

Poduzetnik ih je 10. siječnja obavijestio da mora odnijeti novac jer mu prijete obitelji, no policija je danas ustvrdila da nije ništa znala o primopredaji. Naše informacije, pak, govore da je on do posljednjeg trenutka bio u kontaktu s policijom iz Zaprešića. Izuzetno je nelogično da se poduzetnik naumio sam naći s ucjenjivačem nakon što je sve dogovorio s policijom. Također, pouzdane informacije kažu da ih je tog jutra o svemu obavijestio. Ili su ga, dakle, namjerno pustili da ode sam ili ga nisu spriječili u tome.

Ne znaju čime je ucjenjivan - sumnjivo

Četvrta sumnjiva okolnost cijelog događaja je što policija danas tvrdi da ne zna na temelju čega je Lučić ucjenjivao zaprešićkog poduzetnika. Navodno se radi o informacijama iz tajne istrage, ali policajci koji su danas pokušali objasniti što se dogodilo tvrdili su da nemaju pojma o tome.

Ucjenjivačeva supruga radi u MUP-u - policiji nebitno

Na koncu, peti sumnjivi dio priče je taj što supruga Leona Lučića navodno radi u MUP-u. Policija tu informaciju danas nije željela potvrditi ni demantirati. Samo su rekli da to nije predmet kriminalističkog istraživanja, koje je tajno i o kojem ne mogu govoriti. Što je prilično dobar izgovor kada maestralno uprskaš operaciju i krivnju pokušaš prebaciti na nekog drugog.

 
NAJNOVIJE
NAJČITANIJE