Jedna od najljepših tenisačica ove se godine udala pa najavila da ide u penziju

Foto: Instagram

NEKADA najbolja tenisačica svijeta Caroline Wozniacki najavila je da će nakon Australian Opena 2020. godine otići u mirovinu.

"Bavila sam se tenisom od svoje 15. godine. Tijekom tih 15 godina proživjela sam najljepše trenutke svog života. Osvojila sam 30 titula, 71 tjedan sam bila svjetski broj 1, osvojila sam WTA Finals, tri puta sam bila na Olimpijskim igrama i nosila zastavu Danske, a osvojila sam i Australian Open 2018. godine. Postigla sam sve što sam mogla", napisala je na Instagramu.

Prije godinu dana iznenadila je sportski svijet priznanjem da boluje od reumatoidnog artritisa, teške autoimune bolesti.

Da je bolesna, posumnjala je nakon Wimbledona kad se osjećala vrlo iscrpljeno te je primijetila da ne može dignuti ruke iznad glave. Nakon toga se 28-godišnja sportašica obratila liječnicima.

"Dijagnoza me šokirala. Osjećala sam se najspremnije, a onda sam doznala s čim se borim", rekla je.

Dodala je da želi postati uzor drugima koji boluju od te bolesti.

"Znam dosta ljudi koji se nose s ovim, a želim im biti uzor, želim da kažu da ako Caroline to može, mogu i ja", rekla je.

Ljetos se udala za bivšu NBA zvijezdu Davida Leeja na intimnoj ceremoniji u Italiji. Poseban dan para s njima je proslavilo oko 120 prijatelja i članova obitelji.

Pročitajte više