Veronika Pecolaj ugušila se kruhom?

Screenshot: Provjereno/Nova tv, Marko Drmić/Pixsell

IZ POLICIJE ne žele komentirati navode susjeda o tome da se lažna medicinska sestra Veronika Pecolaj ugušila. Čekaju nalaz obdukcije te će nakon toga objaviti uzrok smrti.

Iz policije ne žele ni potvrditi je li Goran Jusup bio s Veronikom u stanu ili je došao pa ju je našao... Pitali smo ih i ima li privedenih te provodi li se možda kriminalistička istraga nad nekim, rekli su nam tek da se sve još istražuje.

"Dobili smo dojavu u 22.13. Odmah su poslani hitna i policija. U 23.08 konstatirana je smrt 26-godišnjakinje", rekli su nam službeno iz policije.

Policija će više informacija objaviti nakon završenog očevida.

Susjed: Jusup je rekao da se ugušila kruhom

Zadarski.hr već je jutros objavio kako je uzrok smrti, prema neslužbenim informacijama, gušenje.

Njen prvi susjed za Večernji list prepričao je kakav je susret imao s Jusupom sinoć.

"Vidio sam ga kako kuca po vratima i traži pomoć.

Rekao je da se ugušila kruhom, a mislim da je on bio s njom u stanu kada se to dogodilo, no u to nisam sto posto siguran. Policija je došla, kao i hitna pomoć.

Bili su gore sat vremena i čuo sam da je preminula. Često su dolazile policija i hitna, oni su stvarno imali problema", rekao je susjed.

Priča o doktoru i lažnoj sestri otkrivena u travnju

Podsjetimo, u travnju ove godine javnost je prvi put čula za doktora Jusupa iz Obrovca i njegovu medicinsku sestru. Prilog o njima objavila je emisija Provjereno.

Doktorov nastup i uvredljiv rječnik u najavi Provjerenog šokirali su javnost, kao i mlada Veronika koja se u njegovoj ambulanti predstavljala kao medicinska sestra iako ni sama nije znala gdje je završila medicinsku školu.

Novinaru je rekla da je završila školu u Zadru, ali se nije mogla odmah sjetiti koju jer je, kazala je, imala loša iskustva sa školom.

U jednom trenu se ipak prisjetila pa je rekla da je završila medicinsku školu Vladimira Nazora u Zadru (koja nije medicinska, već gimnazija, nap. a.).

Ispostavilo se da ona zapravo ni nije medicinska sestra.

Policija ju je prijavila zbog lažnog predstavljanja

Protiv Veronike Pecolaj je krajem travnja podnesen optužni prijedlog zbog lažnog predstavljanja. Iz policije su nam tada kazali kako joj je pružena liječnička pomoć, odnosno da je odvedena na psihijatrijski odjel zadarske bolnice.

Jusup je Indexu tada prepričao kako je izvukao Veroniku iz bolnice u koju ju je navodno poslala njena majka, a zatim ju je zaposlio u obrovačkoj ordinaciji kao medicinsku sestru.

Incident u srpnju

U srpnju ove godine policija je zabilježila novi incident između Jusupa i Veronike.

U Ulici hrvatskog časnika Senada Župana u Obrovcu policija je zatekla Veroniku kako iskrivljuje zadnju registracijsku pločicu na Audiju zadarskih tablica u vlasništvu dr. Jusupa. Pritom je nekoliko puta nogom udarila u automobil.

Prema informacijama iz policije, Veronika je bila u rastrojenom stanju. Pružena joj je hitna liječnička pomoć u Obrovcu, a nakon toga je puštena kući. Doktor Jusup tada nije podnio nikakvu prijavu protiv nje.

Pročitajte više

 

Pročitajte više