Lažna medicinska sestra Veronika Pecolaj pronađena mrtva

Screenshot: Provjereno/Nova TV

LAŽNA medicinska sestra iz Obrovca Veronika Pecolaj je mrtva. Što se točno dogodilo, zasad nije poznato.

Kako su Indexu kazali iz policije, sinoć oko 22:13 zaprimili su dojavu da je u stanu u Obrovcu pozlilo ženskoj osobi u dobi od 26 godina. Na mjesto događaja odmah su upućeni Hitna i policija te je u 23:08 konstatirana smrt te osobe.

"Tijekom jutra će se provesti obdukcija. Provode se mjere i radnje kako bi se utvrdile sve činjenice", rekla nam je glasnogovornica zadarske policije.

Zadarski.hr je objavio kako je mrtvo tijelo Veronike Pecolaj pronašao dr. Goran Jusup koji je i pozvao policiju. Prema njihovim neslužbenim informacijama, uzrok smrti je gušenje.

Policija će više informacija objaviti nakon završenog očevida.

Priča o doktoru i lažnoj sestri otkrivena u travnju

Podsjetimo, u travnju ove godine javnost je prvi put čula za doktora Jusupa iz Obrovca i njegovu medicinsku sestru. Prilog o njima objavila je emisija Provjereno.

Doktorov nastup i uvredljiv rječnik u najavi Provjerenog šokirali su javnost, kao i mlada Veronika koja se u njegovoj ambulanti predstavljala kao medicinska sestra iako ni sama nije znala gdje je završila medicinsku školu.

Novinaru je rekla da je završila školu u Zadru, ali se nije mogla odmah sjetiti koju jer je, kazala je, imala loša iskustva sa školom.

U jednom trenu se ipak prisjetila pa je rekla da je završila medicinsku školu Vladimira Nazora u Zadru (koja nije medicinska, već gimnazija, nap. a.).

Ispostavilo se da ona zapravo ni nije medicinska sestra.

Policija ju je prijavila zbog lažnog predstavljanja

Protiv Veronike Pecolaj je krajem travnja podnesen optužni prijedlog zbog lažnog predstavljanja. Iz policije su nam tada kazali kako joj je pružena liječnička pomoć, odnosno da je odvedena na psihijatrijski odjel zadarske bolnice.

Jusup je Indexu tada prepričao kako je izvukao Veroniku iz bolnice u koju ju je navodno poslala njena majka, a zatim ju je zaposlio u obrovačkoj ordinaciji kao medicinsku sestru.

Incident u srpnju

U srpnju ove godine policija je zabilježila novi incident između Jusupa i Veronike.

U Ulici hrvatskog časnika Senada Župana u Obrovcu policija je zatekla Veroniku kako iskrivljuje zadnju registracijsku pločicu na Audiju zadarskih tablica u vlasništvu dr. Jusupa. Pritom je nekoliko puta nogom udarila u automobil.

Prema informacijama iz policije, Veronika je bila u rastrojenom stanju. Pružena joj je hitna liječnička pomoć u Obrovcu, a nakon toga je puštena kući. Doktor Jusup tada nije podnio nikakvu prijavu protiv nje.

Pročitajte više

 

Pročitajte više