Dijete (7) od Božićnjaka tražilo dom i hranu, nogometna zvijezda odlučila pomoći

Ilustracija (na slici se ne nalazi dijete iz teksta): 123rf

JEDNO je dijete iz Liverpoola svojim pismom djedu Božićnjaku dirnulo u srce mnoge svoje sugrađane. 

"Dragi Djedice, možeš li nam pomoći? Možemo li imati dom za Božić? Mama želi da svi budemo zajedno, možeš li nam dati nešto hrane i mogu li ja dobiti lijepu lutku za Božić? Hvala ti", napisala je u pismu koje je ubacila u kutiju namijenjenu pismima za djeda Božićnjaka u centru Liverpoola. 

Situaciju je spasio nogometaš koji je zatražio da ostane anoniman, a o njemu se zna samo da je u dvadesetim godinama i da je zvijezda. Za lokalne medije je rekao da je sramota da se to događa i da ga "ubija" kad čuje da se neko dijete nalazi u takvoj situaciji. 

"Volio bih stupiti u kontakt s obitelji i pomoći im da imaju pristojan Božić. Svakog Božića se trudim pomoći onima manje sretnima. Ubija me vidjeti kako se moji sugrađani bore kako bi svojoj djeci osigurali ono što svakom djetetu treba. Činjenica da dijete ne jede kako treba je sramota koju ova država treba ispraviti", rekao je za Liverpool Echo. 

Dodao je da ne bi želio da dijete dođe u školu i mora reći prijateljima da ništa nije dobilo za Božić. 

"Druga djeca će u školi pričati što su dobili, a ono će morati ili lagati ili reći da nije dobilo ništa. Htio bih pomoći tom djetetu da se i ono osjeća posebno i jednako drugoj djeci jer nije manje vrijedno od njih. Možda će misliti da nije dobro jer svi govore da dobroj djeci Božićnjak donese što žele", rekao je. 

Zgrozio se i što je dijete uopće moralo biti opterećeno takvim problemima.

"Grozno je što dijete mora tražiti ono što je svima normalno. U tim se godinama trebaju brinuti oko toga koja će biti sljedeća igra, a ne što će jesti za idući obrok", zaključio je. 

Pročitajte više