PRIJATELJSKA UTAKMICA U PULI

HRVATSKA - GRUZIJA 2:1 Hrvatska pobijedila preokretom, Vlašić se ozlijedio

Luka Stanzl/PIXSELL

U POSLJEDNJOJ utakmici 2019. godine Hrvatska je 2:1 pobijedila Gruziju u Puli nakon što su gosti vodili 1:0. Ipak, autogolom gostujućeg kapetana Gurama Kašije te golom Ivana Perišića svjetski viceprvaci zapečatili su još jednu uspješnu godinu slavljem.

Slavlje, nažalost, može pokvariti potencijalno opasna ozljeda Nikole Vlašića koji je ušao u 65. minuti, a u 81. je nakon nezgodnog duela u strašnim bolovima napustio teren. 

Velike bolove trpio je i Hajdukov kapetan Josip Juranović što je užasna vijest za Splićane koji u petak gostuju kod Dinama.

Dalić izrotirao sastav, Perišić je bio kapetan

Izbornik Zlatko Dalić odlučio se za velike rotacije pa je tako na teren poslao osmoricu novih igrača u odnosu na pobjedu 3:1 protiv Slovačke na Rujevici prošle subote.

Croatia - Georgia Live Score

Nije od prve minute bilo Dominika Livakovića, Duje Ćalete-Cara, Dine Perića, Borne Barišića, Luke Modrića, Marcela Brozovića, Nikole Vlašića i Brune Petkovića. 

Priliku su tako kao starteri dobili Lovre Kalinić, Karlo Bartolec, Dario Melnjak, Mile Škorić, Milan Badelj, Mateo Kovačić, Mario Pašalić i Mislav Oršić pa je kapetan bio Ivan Perišić.

Gruzija je prva zaprijetila u 13. minuti. Kakabadze je probio desnu stranu pa ubacio, Džigauri je s deset metara prizemno tukao i otišlo je to pored gola.

Kiks Lovre Kalinića

Dvije minute kasnije prijeti Ivan Perišić koji bježi baš Kakabadzeu, no njegov udarac iskosa zaustavlja gostujući golman Makaridze.

U 19. minuti šok na Drosini. Papunašvili je tukao s 18 metara, nisu ga stigli izblokirati Melnjak i Škorić, a onda je lopta kroz ruke prošla Lovri Kaliniću. Morao je reagirati puno bolje i sigurnije.

Hrvatska se vraća u 25. minuti. Guram Kašia, kapetan Gruzije, prilikom centaršuta Mislava Oršića nespretno je reagirao i poslao loptu u svoju mrežu, a već minutu kasnije Perišić ima priliku za potpuni preokret nakon dodavanja Ante Rebića.

Gruzija se nije branila, zaprijetio je Lobjanidze u 32. minuti, a u 37. Badelj s vrha šesnaesterca promašuje izrađenu i izglednu šansu.

Zlatko Dalić u drugom poluvremenu pravi četiri zamjene. Uveo je Simona Slugu umjesto Kalinića, Duju Ćaletu-Cara umjesto Tina Jedvaja. Na poziciju desnog beka ušao je Josip Juranović umjesto Bartoleca, a Marko Rog ušao je umjesto Oršića.

Sjajna asistencija Juranovića za gol kapetana Perišića

I baš je Hajdukov kapetan Juranović lijepim i preciznim centaršutom inicirao preokret. Igrala se 53. minuta kad je Juranović s desne strane pronašao Ivana Perišića na pet metara koji je glavom pogodio za 2:1.

Hrvatska je nakon gola nastavila pritiskati, a realizacija nikako nije išla Antu Rebića. Pokušao je Perišić u 69. minuti, testirao je Makaridzea koji je bio spreman na taj udarac iskosa.

Vlašić izašao u velikim bolovima

Ante Rebić je mogao sav svoj trud naplatiti u 78. minuti. Majstorski se oslobodio Kašije u duelu, izašao na golmana Makaridzea i krenuo ga rolati driblingom, što je ispalo neuspješno. Mogao je šutirati ili dodati suigraču, ali izabrao je najlošiju odluku.

U 81. minuti Nikola Vlašić pada nakon duela s Navalovskim, ispalo je to nes(p)retno pa je jedan od najboljih hrvatskih igrača posljednjih mjeseci u velikim bolovima morao izaći pa je Hrvatska s igračem manje završila utakmicu jer pravo na zamjenu više nije imala.

U 88. minuti ozlijedio se i Josip Juranović koji je svim silama htio nastaviti igrati unatoč bolovima. Hrvatska je na kraju ipak uspjela privesti utakmicu kraju i pobijediti.

Inače, Hrvatska je večeras posljednji put igrala u crnim dresovima u kojim je ostvarila povijesni uspjeh na ruskom Mundijalu 2018. Nova garnitura dresova stiže u ožujku 2020.

 

Pročitajte više