Christian Bale priznao zašto je odbio glumiti u još jednom Batmanu

Foto: Instagram

CHRISTIAN BALE otkrio je zašto više nije želio biti Batman nakon što je superjunaka DC-ja glumio u tri filma.

Oskarovac je glumio Batmana u trilogiji Christophera Nolana koja je uključivala tri filma; Batman: Početak (Batman Begins, 2005.), Vitez tame (The Dark Knight, 2008.) i Vitez tame: Povratak (The Dark Knight Rises, 2012.).

Rekao je kako je odlučio da neće ponovno glumiti Batmana jednostavno iz poštovanja prema redatelju trilogije Christopheru Nolanu te viziji studija za nastavak franšize. 45-godišnji glumac za Toronto Sun je otkrio kako je nakon svoje prve uloge Batmana odmah pristao na drugi nastavak jer je znao da neće više dobiti takvu priliku.

"Chris mi je uvijek govorio da ako ćemo biti dovoljno sretni da napravimo tri, tad ćemo stati", dodao je Bale. "Odlazimo nakon toga", kaže Bale kako mu je rekao Nolan. "Kad su neizbježno došli i pitali hoćemo li snimiti i četvrti, rekao sam 'ne'. Moramo se držati Christova sna koji je uvijek bio napraviti trilogiju."

Balea je kasnije zamijenio Ben Affleck u Batman v Superman: Zora pravednika iz 2016. godine i Ligi pravde iz 2017. koje je režirao Zack Snyder.

Affleck je trebao režirati novi film o Batmanu (The Batman, 2021.), no uloga redatelja pripala je Mattu Reevesu dok će naslovnog junaka glumiti Robert Pattinson.

Pročitajte više