Gledatelji bijesni zbog "Milijunaša", optužili Tarika: "Namjerno ga je sje*ao"

Foto: HRT

POSLJEDNJA epizoda kviza "Tko želi biti milijunaš?" izazvala je brojne reakcije među ljubiteljima kvizova i gledateljima.

Neki smatraju da je voditelj Tarik Filipović namjerno zbunjivao natjecatelja i navodio ga da troši jokere. Svoje sumnje mnogi su iznijeli na kvizaškom forumu.

Natjecatelj je bio Perica Oroz iz Vidovaca, a zapeo je na pitanju za 2000 kuna koje je glasilo ovako: "Kad pivski stručnjaci raspravljaju o IBU-u, o čemu zapravo razgovaraju?" Ponuđeni su mu sljedeći odgovori: o kiselosti piva, o slatkoći piva, o gorčini piva, o hladnoći piva. Perica je na početku dao naslutiti da misli da je točan odgovor gorčina, no nije bio siguran.

Iskoristio je joker zovi nakon kojeg mu je potvrđeno da je odgovor gorčina, no on se i dalje dvoumio pa je iskoristio i joker publika koja je sa 60 posto glasova također odgovorila da je riječ o gorčini piva pa je naposljetku točno odgovorio - gorčina.

Međutim, forumaši misle da je za sve to kriv voditelj.

"Tarik je ispao bezobrazan. Navlačio ga na jokere i odgovarao od točnog odgovora", pisali su neki forumaši.

"Pa mu je Tarik rekao da B može značiti Beer u trenu kad se ovaj spremao odgovoriti. Pa se onda ovaj totalno zbunio...Tarik je pretjerao i miješao se di ne treba i sjebao ga je...", smatraju.

"Slažem se. Tarik je i na bravuri pokazao kako mu nije simpatičan. Dok bi druge na pitanjima do 1000 kn uvjerljivo navodio na točan odgovor, njemu je samo povećavao sumnje. Čak i kad je lik mislio odgovoriti bravure, nešto se meškoljio da ovaj više nije bio siguran te ga nagovorio na pola-pola. Kad se uzme kako je maturantu pomagao na pitanjima iznad 2000 kn, a ovome ni na prvom pragu, stvarno neprofesionalno", složili su se drugi.

Neki su zaključili da je pitanje bilo preteško za 2000 kuna.

"Bez obzira na lika, ovo mi se ne čini kao pitanje za 2000 kn", pisali su neki. "Slažem se, to sam pomislila čim sam vidila pitanje. Kakva smiješna inače budu za 2000 kn, ovo komotno može biti za 64.000", složila se jedna forumašica.

Inače, Perica je problema imao već na pitanju za 1000 kuna jer nije znao je li koloratura, sinekura, lazura ili bravura "-ura" koja često stoji uz pridjev "jezična". Uzeo je joker pola-pola pa se od preostala dva ponuđena odgovora - lazura i bravura - odlučio za drugi.

Pročitajte više