"Film godine": Tek je stigao u kina, a za njim su poludjeli kritičari i publika

Foto: 20th Century Fox

IAKO se u kinima prikazuje manje od tjedan dana, film Le Mans '66 i kritičari i publika su već proglasili filmom godine, piše Lad Bible. 

U filmu, koji se u američkoj verziji zove Ford vs Ferrari, pratimo priču o vozaču trkaćih automobila Kenu Milesu (Christian Bale) koji se udružio s američkim dizajnerom automobila i bivšim vozačem Formule 1 Carrollom Shelbyjem (Matt Damon) kako bi napravili revolucionarni Fordov automobil koji bi na utrci svrgnuo s trona legendarni Ferrari. 

No, u filmu nije riječ samo o vrhunskim automobilima, već i o kompliciranim međuljudskim odnosima, a zahvaljujući emotivnoj nabijenosti, film je već nakon prvog vikenda zaradio 31 milijun dolara i 92 posto na stranici Rotten Tomatoes. 

Nahvalio ga je i Forbesov kritičar Marc Hughes. 

"Ne morate voljeti Ford kako biste navijali za njega. Zapravo, ne morate voljeti ni trkaće automobile da bi vas ovaj film oduševio. Zgrabit će vas za srce na prvi pogled i nikad neće pustiti. Priču nose likovi i puna je predivnih konflikata, vanjske i unutarnje borbe. Auti ovdje predstavljaju ambiciju, imaginaciju, hrabrost i snagu volje na putu punom prepreka i suparnika koji pokušavaju uništiti nade i sudbine onih koji su se usudili sanjati velike snove", piše on. 

Sudeći po komentarima ljudi koji su film pogledali, publika se slaže. 

"Morate pogledati ovaj film godine. Spoiler: pripremite papirnate maramice"

"Prekinite sve što radite i idite pogledati Ford vs Ferrari"

"Nije me briga jeste li ljubitelj automobila ili ne. Pogledajte ga. Odmah"

"Napokon sam pogledao Ford vs Ferrari, i sve što imam za reći je WOW. Kakav film. Uspjeli su nadmašiti moja očekivanja što sam smatrao nemogućim"

Pročitajte više