BRUNO PETKOVIĆ

Španjolci pišu da Barca želi Petkovića umjesto Suareza. Doznajemo priču o tome

Igor Soban/PIXSELL

BRUNO PETKOVIĆ igra nogomet života, Dinamov napadač zabio je peti gol za Hrvatsku u osmom nastupu.

Već sada je jedan od ključnih igrača Dalićeve reprezentacije zbog načina i kvalitete svog nogometa, a toliko je zabljesnuo da su ga u Splitu protiv Mađarske (3:0) u listopadu gledali skauti Barcelone koja ga, kako piše španjolski AS, želi dovesti.

Index pak doznaje da Eric Abidal nije bio na Rujevici protiv Slovačke (3:1), ali drugi skauti Barcelone jesu. Kako doznajemo, zasad nema signala da Barcelona želi dovesti Brunu Petkovića, ali izvještaji o njemu poslani su i u više navrata u jedan od najvećih svjetskih klubova. 

Barcelona traži zamjenu za vremešnog Suareza, Petkovićevi reporti su već u klubu

Abidal je s Goranom Vučevićem, bivšim direktorom Hajduka, a danas skautom Barcelone, gledao utakmicu na Poljudu između Hrvatske i Mađarske prije mjesec dana. 

Petković je primijećen, report je poslan u središnjicu katalonskog kluba, ali u Barceloni trenutno ne razmišljaju o konkretnijim potezima.

No, to ne znači da u budućnosti neće, otkrivaju naši izvori bliski Barceloni, koji ga vide kao igrača koji bi mogao postepeno ulascima s klupe mijenjati 33-godišnjeg urugvajskog napadača.

Barcelona jako dobro prati situaciju na hrvatskom tržištu i zna da u Hrvatskoj postoji napadač koji je neočekivano eksplodirao i privukao skaute brojnih europskih klubova.

Barcelonin je sportski direktor Eric Abidal, rekli smo, pratio izbliza majstorije Petkovića na Poljudu u listopadu na utakmici Hrvatske i Mađarske.

Martinez glavna meta, Petković nije jedini na popisu

Na toj su utakmici vidjeli Petkovićev spektakularan gol petom u 25. minuti, a u 42. snažni je napadač zabio i drugi u pobjedi svjetskih viceprvaka 3:0.

Španjolski prvak u velikoj je potrazi za nasljednikom Luisa Suareza i Petković im je zapeo za oko uz PSV-ovog Nizozemca Donyalla Malena, Milanovog Portugalac Rafaela Leaoa te Lilleovog Nigerijca Victora Osmihena, dodaje AS.

Isti izvor napominje kako je glavna Barcelonina meta Argentinac Lautaro Martinez iz Intera, no on zasad djeluje neuhvatljivo zbog prevelike odštete.

Petković im je, između ostalih, daleko jeftinija solucija. Njegova cijena prema Transfermarktu iznosi osam milijuna eura, a ove sezone u 23 utakmice za Dinamo u svim natjecanjima ima devet golova i osam asistencija. 
 

Pročitajte više