Piše: | 09.11.2019. 20:34

Trump: Uskoro objavljujemo novi transkript razgovora s ukrajinskim predsjednikom

AMERIČKI predsjednik Donald Trump rekao je danas da će Bijela kuća vjerojatno u utorak objaviti transkript drugog telefonskog razgovora s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim. 

Trump najavio objavu drugog transkripta za utorak

"Imamo još jedan vrlo važan transkript", rekao je Trump novinarima u zračnoj luci Joint Base Andrews prije odlaska u Tuscaloosu u Alabami. 

"Dat ću vam drugi transkript jer sam se dvaput telefonski čuo s ukrajinskim predsjednikom", dodao je Trump. 

Trump je dodao da bi drugi transkript trebao biti objavljen u utorak. 

Demokrati koji su zbog toga pokrenuli istragu za opoziv Trumpa tvrde kako je Trump u razgovoru 25. srpnja, čiji je transkript Bijela kuća već objavila, vršio pritisak na Zelenskog da istraži Joea Bidena, vodećeg kandidata za predsjedničku nominaciju Demokratske stranke, i njegova sina Huntera koji je bio član Upravnog odbora ukrajinske energetske tvrtke.

Biden priznao da je ucijenio ukrajinskog predsjednika Porošenka

Biden je, po vlastitom priznanju, dok je bio potpredsjednik i glavni čovjek za Ukrajinu, ucijenio američkom pomoći tadašnjeg ukrajinskog predsjednika Petra Porošenka da otpusti glavnog državnog tužitelja koji je istraživao korupciju u velikoj energetskoj tvrtki Burisma, u čijem je Upravnom odboru bio Hunter Biden primajući 50.000 dolara mjesečno, mada nije ništa znao ni o Ukrajini ni o energiji. 

 
NAJNOVIJE
NAJČITANIJE