Piše: Hina | 09.11.2019. 11:48

Prosvjedi u Gruziji zbog filma o gay ljubavi, 27 uhićenih, ozlijeđeni policajci

PREMIJERA filma o dvojici plesača koji su se zaljubili dočekana je jučer homofobnim prosvjedima u Gruziji gdje su za prikazivanje tog filma tijekom vikenda prodane sve ulaznice.

Dvadeset sedam ljudi uhićeno je u glavnome gradu Tbilisiju a dvojica policajaca su ozlijeđena dok su čuvali kino dvoranu u kojoj se prikazivala drama "And then we danced", priopćilo je ministarstvo unutarnjih poslova u petak navečer.

Prosvjednici su ispred kina vikali "Sramota!" i bacali petarde, izvijestili su lokalni mediji.

Američka ambasada: Protuamerički prosvjedi

Američka ambasada savjetovala je svom osoblju u Tbilisiju da izbjegava prosvjede te da se ne ističu tijekom vikenda pa dodala da su prosvjednici "u svojoj prirodi protuamerički i da pogrešno tvrde da su SAD i druge zapadne vlade 'naredile' da se film prikaže".

Film u režiji Šveđanina Levana Akina bit će prikazan u pet kina širom Gruzije ovaj vikend, a prikazivanje će osiguravati policija.

Organizatori su rekli da su prodane sve ulaznice.

Film o gruzijskom plesaču premijerno u Cannesu

Priča je smještena u Gruziju a riječ je o Merabu, koji pleše u Nacionalnom gruzijskom ansamblu, čija je tek započeta plesačka karijera potresena dolaskom bezbrižnoga Iraklija prema kojemu gaji jake osjećaje.

Svjetsku premijeru film je imao na festivalu u Cannesu ranije ove godine.

 
NAJNOVIJE
NAJČITANIJE