Ovako govori učiteljica i šefica sindikata: "U pondeljak krećeju sve županije"

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

ČELNICI školskih sindikata danas su se opet obratili javnosti najavivši daljnje poteze i daljnji tijek štrajka.

Izjave medijima dali su Sanja Šprem, predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja, te Branimir Mihalinec, predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske.

Sanja Šprem, po struci diplomirana učiteljica razredne nastave, sljedećom je rečenicom najavila nastavak štrajka:

"Odlučili smo se nastaviti frontalno. U pondeljak znači krećeju sve županije u Republici Hrvatskoj, a dalje po cirkularnom modelu". Pogledajte video.

Prije mjesec dana na ploči napisala "prosjećno"

Podsjetimo, u emisiji HRT-a "Ima li što novo?" gostovala je Sanja Šprem, zajedno s ministricom Blaženkom Divjak. Divjak i Šprem su u jednom trenutku uzele krede i krenule pisati na ploči o plaći hrvatskih učitelja. Šprem je pritom u dva navrata napisala "prosjećna" umjesto "prosječna".

"Dogodila se greška, to je bio lapsus i u tom trenu mi je bilo najvažnije da ne pogriješim s plaćama i fokusirajući se na brojke, alarm nije odradio svoj dio posla i nisam napisala ispravno riječ prosječna. Nije to izgovor, ali tome je pridonio i umor, a i naočale su mi ostale doma, a bez njih ne vidim ni čitati. To je moj grijeh, ali dogodilo se i jednostavno to je to.

Nisam nepismena, skužila sam odmah grešku i onda sam je popravila dok se kamera odmaknula", prokomentirala je Šprem tada za Index.

Uči djecu četvrtog razreda

Sanja Šprem je diplomirana učiteljica razredne nastave čija je biografija na stranicama varaždinske VI. osnovne škole.

"Diplomirana sam učiteljica razredne nastave i učiteljica 4.a razreda. U VI. osnovnoj školi Varaždin radim 14 godina. Aktivno sudjelujem u radu škole: voditeljica sam likovne grupe za učenike od 1. do 4. razreda, voditelj Aktiva razredne nastave, sindikalni vijećnik, predstavnik Radničkog vijeća, član PR tima škole, član tima za rad na projektima EU, predsjednik školskog odbora.

Velik angažman sam uložila u rad u tijelima Sindikata: Županijski sam povjerenik SHU-a Varaždinske županije, član Velikog vijeća Matice hrvatskih sindikata, član Pregovaračkog odbora, predsjednica Velikog vijeća SHU-a.

Volim svoj posao, obožavam raditi s učenicima. Pozitivizam, radost i kreativnost rezultat su svakodnevnog rada", piše o Šprem na stranicama VI. osnovne škole Varaždin.

 

Pročitajte više