KVALIFIKACIJE ZA EURO 2020

Izbornik Engleske: Da su se nastavile rasističke uvrede, otišli bismo s terena

Foto: EPA

ENGLESKA je u ponedjeljak sa 6:0 slavila protiv Bugarske u utakmici kvalifikacija za Euro 2020, ali cijeli susreta na kraju je završio u sjeni rasističkih ispada s tribina. 

Utakmicu je sudio Ivan Bebek, koji je dva puta morao prekidati igru kako bi dozvolio službenom spikeru da zamoli navijače u Sofiji da se suzdrže od uvreda. 

Posljednji puta kad su Englezi gostovali u Bugarskoj 2011. godine bili su izloženi rasističkim uvredama, a prije utakmice u Sofiji ih je Gareth Southgate upozorio kako se moraju ponašati ako do toga ponovno dođe. Oni su tako i učinili, a Sky Sports navodi da su razmišljali čak i o tome da napuste travnjak i odbiju igrati dalje.

"Na poluvremenu smo ozbiljno raspravljali sa sucem, rekli smo da ćemo otići s terena ako se u drugom poluvremenu ponove uvrede. Ipak, s tribina je izbačeno nekoliko problematičnih navijača pa je u drugom poluvremenu naglasak bio na nogometu", rekao je Southgate za Sky Sports nakon utakmice. 

Krasimir Balakov, bivši trener Hajduka i trenutni izbornik Bugarske nakon utakmice je rekao kako nije vidio ni čuo rasističke uvrede upućene Englezima, a prije utakmice decidirano je tvrdio da u Bugarskoj nema rasizma. Što se njega tiče, isto je bilo i u ponedjeljak. Tvrdi da utakmica nije prekidana zbog zakonom zabranjene navijačke skupine koju nije imenovao. 

Nakon svega što se događalo na terenu, do incidenta je došlo i na Southgateovoj konferenciji za medije nakon utakmice. Jedan bugarski novinar prekinuo ga je i tvrdio da rasističke uvrede nisu bile tako teške kako on opisuje, a na novinara se nadovezao i kamerman koji mu je poručio da "odjebe"

Pročitajte više