Hrvatska

Neslužbeno: Hrvatska protiv Slovačke neće igrati na Rujevici

Foto: Luka Stanzl/Pixsell

HRVATSKA 16. studenog igra posljednju utakmicu kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Susret protiv Slovačke trebao se igrati na Rujevici, ali neslužbeno se iz HNS-a doznaje da će se odigrati na Maksimiru. 

Službena objava ove odluke očekuje se do kraja tjedna kada promjenu stadiona odobri UEFA, koja je ranije imala praksu odobravati takve prijedloge.

Nekoliko je razloga zašto će Slovake Hrvatska dočekati na Maksimiru. Najvažniji je važnost utakmice. Kada je riječki stadion prijavljen kao domaćin za ovu utakmicu, vjerovalo se da će Hrvatska prije okršaja sa Slovačkom izboriti Euro. Međutim, Dalićevi izabranici ne smiju izgubiti u tom susretu za plasman među 24 najbolje reprezentacije Europe.

Drugi razlog je maksimirski grijani travnjak koji bi najbolje reagirao na niske temperature, treći veća zarada od ulaznica jer se očekuje rasprodani Maksimir, a četvrta želja reprezentativaca koji žele odlučujući susret odigrati pred što više navijača.

Poljud ima slične prednosti nad Rujevicom kao Maksimir, ali je na njemu zbog odnosa HNS-a i Hajduka puno zahtjevnije organizirati utakmicu u samo mjesec dana.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više