HRVATSKA REPREZENTACIJA

Izjave hrvatskih igrača otkrivaju: Dalić je nadigran

Foto: Gulliver / Getty Images

HRVATSKA je uzela samo bod kod Walesa (1:1) i propustila priliku pobjedom osigurati plasman na EP jednu utakmicu prije kraja kvalifikacija. 

Ali Hrvatska i bez obzira na to plasman na Euro drži u svojim rukama, jer joj je za izravan plasman tamo dovoljan i bod u zadnjoj utakmici 16. studenoga protiv Slovačke na Rujevici.

Dalićeva Hrvatska često djeluje pročitano

Međutim, veći problemi od neuspjeha da pobjedi kod Walesa su što je Hrvatska, kao kod Mađarske i Azerbajdžana, opet odigrala jako loše u kvalifikacijama za Euro, kao i to što pod izbornikom Dalićem često djeluje bezopasno i pročitano. Odnosno što Dalića onda suparnik, a ovaj put to je bio Ryan Giggs, lako taktički nadigra iako raspolaže daleko skromnijim igračima od hrvatskih.

"Nismo očekivali ovakav Wales"

Daju to naslutiti izjave reprezentativaca Hrvatske nakon remija u Cardiffu. Dominik Livaković priznao je da ga je iznenadio pristup protivnika koji se u završnici zatvorio i tako čuvao bod protiv viceprvaka svijeta: "Nisam očekivao ovako zatvoren Wales, očekivao sam da će malo više napasti. Sigurno je da bi to ostavilo više prostora iza, što bi bilo dobro za naše brze igrače, ali očito im je bio bod dovoljan."

"Dobro su nas analizirali"

Nikola Vlašić istaknuo je kako je bilo očito da je Wales dobro pročitao Hrvatsku: "Dobro su stajali u obrani, bili su jako uski, znali su što mi radimo, očito su analizirali našu utakmicu u Slovačkoj. Malo smo se povukli nakon vodstva jer smo znali da je njima ovo bitna utakmica, da moraju krenuti pa smo očekivali da će se više otvoriti, međutim dosta su dobro sve zatvarali. Nismo uspijevali stvoriti pet-šest šansi kao u kao u prvom poluvremenu. Oni se nisu htjeli nadigravati s nama jer znaju da smo kvalitetnija momčad i za njih je ovo veliki bod." Livaković i Vlašić tako su otkrili da su Wales i Giggs igrom i taktikom iznenadili Hrvatsku i Dalića, posebno u drugom dijelu utakmice.

Bez Brozovića i s neiskorištenim Vlašićem

Pri tome im je, kao što smo pisali, Dalić pomogao tako što nije dobro iskoristio ključnog igrača Vlašića te je time momčad razlomio da dvije nepovezane linije. Rezultat toga bila je utakmica po mjeri velškog izbornika Giggsa. On je, što je posebno bitno, iskoristio izostanak Brozovića, jednog od najvažnijih igrača Hrvatske. Dalić pak nije znao nadoknaditi ovog važnog čovjeka.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više