Piše: R.I. | 08.10.2019. 19:22

Mladić u BiH silovao i ubio staricu pa zapalio prijatelje. Dobio samo 20 godina

KANTONALNI sud u Novom Travniku u Bosni i Hercegovini donio je nepravomoćnu presudu kojom je 25-godišnjeg Narcisa Mekića osudio na kaznu zatvora od 20 godin zbog pljačke, silovanja i trostrukog ubojstva u Bugojnu.

U optužnici su navedeni detalji njegovog krvavog pohoda u kojem je najprije pretukao staricu, silovao je i na kraju ubio, da bi potom ubio i svoje prijatelje, javlja Klix.ba

Almir Kurbegović je oglašen krivim zbog djela pomoć počinitelju poslije počinjenog kaznenog djela te je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine.

Mekić je zajedno s Denisom Seferovićem i Muhamedom Meškinom u rujnu prošle godine ušao u kuću starice Ankice Krstanović kako bi je opljačkali. Nanio joj je 42 rane u predjelu glave i tijela, a onda je skinuo i silovao u takvom stanju. Nakon što je okončao mučenje, uzeo je iz njene kuće 550 KM, 250 eura (ukupno nešto manje od četiri tisuće kuna), zlatnu ogrlicu i narukvicu.

Krstanović je zadobila podljeve, višestruke prelome kostiju lubanje, podljeve u grkljanu, prijelom podjezične kosti i brojne druge povrede od kojih je preminula.

Trojka se uputila u Meškinovu kuću u ulici Kovačuša gdje je Mekić, nakon prepirke, nožem ranio Meškina i oštetio mu vitalne organe, od čega je preminuo u bolovima. Ostavio ga je da leži u kuhinji. Seferović je bio u drugoj sobi i nije znao što se događa.

Mekić je na izlazu izazvao dva požara koja su zahvatila cijelu kuću i usmrtila oba njegova prijatelja. Seferović je preminuo od trovanja ugljičnim monoksidom.

Kurbegović je pustio Mekića u svoj stan, dozvolio mu da se opere i dao novu odjeću te obrisao njegov nož znajući da je njime usmrtio prijatelja. Nož je zamotao i bacio u šaht u blizini zgrade Gorice u Bugojnu.

NAJNOVIJE
NAJČITANIJE