NAPAD na trenera IVANE HABAZIN

Svjetski mediji pišu o pretučenom treneru Ivane Habazin

Foto: Guliver Image/ Getty Images. Grafika: Index.hr

SVJETSKI mediji raspisali su se o incidentu i napadu na trenera Ivane Habazin koji je odgodio njen meč protiv Amerikanke Claresse Shields za naslov prvakinje verziji WBO i WBC u supervelter kategoriji koji se trebao dogoditi u Flintu, Michigan.

BBC Sport, ESPN i poznati streaming servis DAZN pišu o sramotnom incidentu koji je potresao boksački svijet. BBC ističe da je trener Ivane Habazin dobro poznati boksački trener koji je prije radio s velikim imenima, između ostalih i bivšim teškaškim prvakom Vladimirom Kličkom.

James Ali Bashir zadobio je težak udarac s leđa u glavu nakon čega je pao u nesvijest i u krvi ležao na podu oko 20 minuta. Hitno je potom prevezen u Detroit gdje je podvrgnut operaciji lica. Nije u životnoj opasnosti.

Organizatori meča nadali su se da će Hrvatica ipak nastupiti u meču, ali to ni pod koju cijenu Habazin nije htjela. Procijenila je da nema smisla boriti se nakon svega što se dogodilo. Osim što u kutu ne bi imala svog trenera i mentora, njeno mentalno stanje nije ni blizu onom kakvog je potrebno imati za ovako veliki događaj u njenoj karijeri.

Prvakinja o Habazin: Ona je Ivana bez isprika, neka dovede drugog trenera

"Zovu je Ivana 'bez isprika', pa očekujem da ih i ne bude. Sigurna sam da ima drugog trenera kojeg može dovesti na borbu", rekla je na Instagramu Amerikanka Claressa Sheild nakon skandala i napada na trenera hrvatske boksačice zbog čega je isti završio na hitnoj operaciji lica.

Dvostruka svjetska i olimpijska pobjednica te neporažena u profesionalnoj karijeri ne vidi problem i želi borbu koja se trebala održati u nedjelju u 3.30 ujutro po hrvatskom vremenu, a koju je zbog incidenta ipak otkazala hrvatska boksačica. Ulog je bio ogroman, trebalo se boksati za dva pojasa svjetske boksačke prvakinje u supervelter kategoriji po WBC i WBO federacijama. Ivana Habazin procijenila je da nakon toga što se dogodilo nije u stanju odraditi borbu.

"Pa ništa se nije dogodilo Ivani nego, nažalost, njezinu treneru. A on je pokazao ogroman manjak poštovanja. Iako ne opravdavam to što mu se dogodilo. Ja nisam nikome rekla da mu naudi, to nema veze sa mnom i počinitelj nije nitko iz mojega tima", dodala je američka boksačica pa zaključila:

"Molimo se za Ivanina trenera."

Ivanin trener išao je gledati koliko kilograma ima Amerikanka i onda je nastao kaos

Sve je počelo tako što je Shields prije službenog vaganja stala na vagu da vidi hoće li proći. Ivanin trener gledao je koliko ima kilograma, a njezina sestra se počela histerično derati da se makne. Došlo je do međusobnog izderavanja, a onda su se razdvojili.

Međutim, nakon desetak minuta došao je nepoznati čovjek, za kojeg se misli da je Claressin brat, koji je navodno tek izašao iz zatvora i krenuo prema Bashiru te ga udario s leđa. Ivanin trener pao je na tlo i ostao nepomično ležati u krvi. Ivana je uplakana odmah zvala 911 i hitna je došla nakon desetak minuta. Odveli su ga na nosilima i helikopterom prevezli u obližnju bolnicu gdje će biti podvrgnut hitnoj operaciji.

Pročitajte više