Hrvatski otok proglašen jednom od pet najboljih destinacija na svijetu

Screenshot: YouTube / Big7

MEĐU svim otocima Korčula je proglašena kao jedan od pet najboljih otoka na svijetu, prema ispitivanju provedenom na stranici za putovanja Big7.

Koristeći rezultate ankete koju je ispunilo milijun i pol ljudi, prijašnje izvore i mišljenje urednika stranice, odabrano je 50 najboljih otoka na svijetu koje svakako vrijedi posjetiti u 2020. godini, a Korčula je zasjela na zavidno peto mjesto.

"Korčula je jedna od destinacija koju morate posjetiti na južnoj dalmatinskoj obali u Hrvatskoj. Malo je teže doći do nje nego do većine ostalih otoka pa možete uživati bez gužve te se bolje opustiti. Grad Korčulu nazivaju 'malim Dubrovnikom' zbog srednjovjekovnih trgova, crkava, palača i kuća, a plaže i gusta šuma nude nevjerojatne poglede", riječi su kojima je Korčula opisana na spomenutoj stranici.

Najboljim otokom na svijetu proglašen je islandski Flatey, a slijede ga Palawan na Filipinima, Espiritu Santo u Vanuatuu te norveški otok Sommarøy. Iza Korčule svoje su mjesto dobili i Aransko otočje u Irskoj, zanzibarski otok Pemba te popularni Barbados.

Top 10 najboljih otoka na svijetu:

1. Flatey, Island

2. Palawan, Filipini

3. Espiritu Santo, Vanuatu

4. Sommarøy, Norveška

5. Korčula, Hrvatska

6. Aransko otočje, Irska

7. Pemba, Zanzibar

8. Barbados

9. Lummi, Washington, SAD

10. Bora Bora, Tahiti

Pročitajte više