Kanaet osvojio broncu na Grand Prixu u taekwondou

Foto: Kanaet / Facebook

HRVATSKI taekwondoaš Toni Kanaet, član TK Marjana, osvojio je brončanu medalju u kategoriji do 80 kg posljednjeg dana Grand Prix G-4 turnira koji se održava u gradu Chibu u Japanu

Kanaet je na putu do bronce pobijedio u prvom kolu Turčina Sarija Yunusa s 14:9, u drugom kolu  Eissa Saifa iz Egipta s 11:9, a u četvrtfinalu predstavnika Obale Bjelokosti, aktualnog olimpijskog pobjednika Cissea Cheicka Sallaha, s 5:2. U polufinalu je bolji od njega bio predstavnik Azerbajdžana Begi Harchegani koji je na kraju osvojio zlato.

To je druga medalja za Hrvatsku nakon srebra koje je jučer osvojila Matea Jelić.

Zadnjeg dana turnira od hrvatskih predstavnika nastupile su još 17-godišnja Lena Stojković (TK Marjan), koja je u kategoriji do 49 kg zaustavljena u drugom kolu, i Kristina Tomić (TK Osvit), koja je u istoj kategoriji zaustavljena u prvom kolu.

Hrvatsku reprezentaciju su u Chibuu, osim Kanaeta, Lene Stojković, Kristine Tomić i Mateje Jelić, činili još Nikita Glasnović (TK Marjan, -57 kg), Bruna Vuletić (TK Marjan, -57 kg), Doris Pole (TK Dubrava, -67 kg), Leon Glasnović (TK Marjan, -58 kg), Lovre Brečić (TK Marjan, -68 kg), Vedran Golec (TK Osvit, +80 kg) i Ivan Šapina (TK Osvit, +80 kg). 

Ovaj turnir G4 kategorije okupio je 32 najbolja borca s olimpijske rang-liste. Prvih šest najboljih boraca na olimpijskoj listi osigurava izravan plasman na Olimpijske igre u Tokiju 2020., a do zatvaranja te liste ostala su svega još tri mjeseca.

Nakon ovog turnira hrvatski taekwondo borci imat će priliku na još tri turnira do kraja ove godine - trećem Grand Prixu, Europskom prvenstvu u olimpijskim kategorijama i finalnom Grand Prixu - prikupljati bodove za olimpijsku rang-listu. 

Pročitajte više