BARCELONA - VALENCIA 5:2 Navijači skandirali Rakitiću u golijadi na Nou Campu

Foto: Getty Images / Guliver Image

DRUGU pobjedu u novoj sezoni ostvarila je Barcelona. I to kakvu. Na Nou Campu je stradala Valencija s 5:2 u četvrtom kolu La Lige, čime je Blaugrana stigla do sedam osvojenih bodova i izjednačila se sa Sevillom i Real Sociedadom na četvrtom mjestu.

>>> Barcin 16-godišnji klinac zabio gol i asistirao za sedam minuta

Ivan Rakitić ušao je u 70. minuti utakmice i dobio ovacije s tribina, a navijači su skandirali njegovo ime. Sigurno će to značiti puno hrvatskom veznjaku koji je od ove sezone u drugom planu kod trenera Ernesta Valverdea.  

Embed from Getty Images

Gosti s Mestalle izdržali su svega tri minute, a onda ih je načeo junak večeri 16-godišnji Ansu Fati koji je zabio iz prve s 11 metara nakon dodavanja Frenkieja De Jonga s desne strane. Već u sedmoj minuti semafor na Campu Nouu pokazao je - 2:0.

Fati je prošao po lijevoj strani i poslao povratnu loptu za natrčalog De Jonga, koji je sa šest, sedam metara pogodio gornji kut i povisio vodstvo. 

Embed from Getty Images

Gosti su reagirali u 29. minuti kada je Kevin Gameiro izašao u zicer i pogodio od lijeve vratnice te vratio Valenciju u život. Samo do 52. minute - Antoine Griezmann opalio je s ruba šesnaesterca, gostujući golman Jasper Cillessen, inače bivši član Barce, odbio je loptu u desnu vratnicu nakon čega je natrčao Gerard Pique i poslao je u mrežu za 3:1.

Embed from Getty Images

Fatija je u 60. uz ogromni pljesak zamijenio Luis Suarez, kojem je trebala minuta da zabije - prvi gol. 

Embed from Getty Images

Urugvajac je u 61. minuti dobio loptu na rubu šesnaesterca i onda je iz mjesta, majstorski, pogodio donji lijevi kut, a u 82. sa slične pozicije, ali iz šesnaesterca, opet pogađa isti kut za 5:1, dok Maximiliano Gomez u drugoj minuti sudačke nadoknade smanjuje na 5:2. 

Ovom sjajnom pobjedom Barca je pokazala da može i bez ozlijeđenog Lionela Messija., 

Embed from Getty Images

Pročitajte više