Plenković o istupu HVIDRA-e: "Đakić će se ponašati kao lojalni član stranke"

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

PREMIJER Andrej Plenković u Donjoj Stubici je komentirao današnju konferenciju za medije vodstva HVIDRA-e.

Podsjetimo, oni su danas poručili da je SDSS nepoželjan u Hrvatskoj.

Tražili su i da se utvrdi ima li u izjavama Milorada Pupovca elemenata kaznenog djela. Na koncu su zatražili i raskid koalicije.

Plenković je na to rekao kako HDZ s partnerima odlučuje o tome tko će biti u većini i kako će ona funkcionirati.

"Đakić će se i dalje ponašati kao lojalan član klub HDZ-a"

Poručio je kako konferenciju nije gledao pa nije primijetio da je HVDIRA imala ton koji pokazuje da nešto očekuje od vlade.

''Rekao sam prošlog tjedna da HDZ sa svojim partnerima odlučuje tko je u većini i kako ona funkcionira'', poručio je premijer, prenosi Dnevnik.hr.

Na pitanje je li istup vodstva HVIDRA-e udar na njega osobno, s obzirom na to da je na njenom čelu Josip Đakić, HDZ-ov zastupnik, poručio je da nije. 

''Rekao sam da je gospodin Pupovac na svoj način i u svom stilu reterirao od onih stavova koje smo imali prigodu čuti prije dva tjedna, a koje smo jasno odbacili i ja i svi drugi akteri na političkoj sceni. Treba pažljivo slušati što tko kaže i što kako tko može reći, pa je vjerojatno tako i gospodin Periša danas rekao nešto što nije tako kako ste svi rekli, nego nešto drugačije'', rekao je premijer i dodao da će se Đakić i dalje ''ponašati kao lojalan član kluba HDZ-a, to je 100 posto'', javlja Dnevnik.hr.

Pročitajte više