Piše: R.I. | 11.09.2019. 22:08

Ako umjesto vjeronauka žele etiku, karlovački učenici moraju na nastavu subotom

UČENICI Tehničke škole Karlovac koji su se umjesto vjeronauka odlučili za etiku, nastavu će morati pohađati subotom. 

Školska pedagoginja potvrdila nam je kako je to točno i dodala da drugačija organizacija nastave nije moguća.

Ravnatelj škole Ivan Janović za Jutarnji je rekao da "ne može drugačije". 

"Radimo u dvije smjene, imamo 31 odjeljenje i ne možemo vezati nastavu vjeronauka da ide paralelno s etikom. Da smo mogli, već bismo to sami napravili, ne bismo čekali nečiji pritisak", kaže Janković. 

Nemoguće povezati paralelnu nastavu etike i vjeronauka

Rješenje vidi u prelasku škole na rad u jednoj smjeni, ali do toga nije lako doći.

"To su vam vječni pothvati, to je misterij. Da bismo mi prešli u jednu smjenu, trebalo bi investirati 15-20 milijuna kuna u zgradu, da se prostorije adekvatno urede, ali osnivač škole za to sada nema uvjete, a kad će imati, ne znamo. Kad bismo prešli na rad u jednu smjenu, to bi bio velik dobitak za sve, tada bi se sva nastava mogla održavati od ponedjeljka do petka", rekao je ravnatelj. 

Na pitanje zašto se radi baš o nastavi iz etike, a ne nekog drugog predmeta, ravnatelj kaže da je problem to što je nemoguće povezati nastavu etike i vjeronauka da se održavaju paralelno. 

"Mogu se javno svima ispričati, ali ne zato što sam kriv, nego zato što mi je žao da su djeca zakinuta. Suosjećam i iskreno mi je žao, ali ne možemo drukčije organizirati", zaključio je ravnatelj škole Ivan Janković za Jutarnji. 

NAJNOVIJE
NAJČITANIJE