EUROPSKE LIGE

Na utakmici druge austrijske lige palo 13 golova, sedam u pola sata igre

Foto: Screenshot

TEŠKO da će netko ove sezone nadmašiti ludnicu koju su u 5. kolu 2. austrijske lige vidjeli gledatelji u Paschingu.

Domaći FC Juniors, koji je do prije dvije godine bio poznatiji kao FC Pasching, bio je autsajder protiv favorizirane Austrije Lustenau, ali je u rijetko viđenoj utakmici slavio čak 8:5.

Kao što se i očekivalo, gosti su poveli u 14. minuti, ali su 12 minuta kasnije ostali s deset igrača nakon isključenja Feyrera. Domaćini su tri minute kasnije izjednačili, ali je Austrija u 30. minuti ponovno povela. No na odmor se otišlo s rezultatom 2:2 nakon što su domaćini drugim golom Meistera izjednačili minutu prije kraja prvog poluvremena.

Nikad nećemo znati što je domaći trener rekao svojim igračima u poluvremenu, ali su Aigner i Meister od 52. do 57. minute zabili tri gola, a nakon što je Reyes u 69. povisio na čak 6:2 činilo se da je priči kraj. No neumorni gosti su od 76. do 83. minute zabili tri gola i smanjili na 6:5 zaključivši tako nevjerojatnih pola sata igre u kojima je palo čak sedam golova.

Tražili su izjednačenje, ali ih je Meister slomio svojim četvrtim golom u 84. minuti. Konačnih 8:5 postavio je Andrade minutu prije kraja. I domaćini su u sudačkoj nadoknadi ostali s desetoricom nakon isključenja Čelića.

Da stvar bude bolja, koeficijent na kladionicama je na domaćina bio čak 4,00, dok je na očekivanu pobjedu Austrije bio 1,80. Juniorsi su ovom pobjedom zasjeli na prvo mjesto, a Austria je deseta.

Pročitajte više