Piše: R.I. | 23.08.2019. 11:01

Škoro kratko o napadima na Srbe: "Osuđujem svako nasilje, ali..."

PREDSJEDNIČKI kandidat Miroslav Škoro nazočio je obilježavanju Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima u Zagrebu.

"Ispraćamo posmrtne ostatke 294 žrtve 2. svjetskog rata i poraća i izražavam sućut njihovim obiteljima. Mi smo duboko podijeljen narod, ne trebamo se dijeliti i po žrtvama. Hrvatska mora priznati sve žrtve koje su učinjene u njezino ime, ali ne smije dopustiti da joj se pripisuje nedokazani zločin. Hrvatski narod je duboko podijeljen i to možemo vidjeti u svim segmentima, moramo pokušati graditi zajedništvo. Treba osuditi sve zločine nacističkog, fašističkog i komunističkog režima. Sve žrtve zaslužuju pijetet", rekao je Škoro, prenosi N1.

O izjavama Davora Ive Stiera kazao je: "Ne znam, jučer sam kuhao fiš paprikaš i ne želim komentirati stranačke politike bilo koje stranke jer sam nezavisni kandidat."

Ne želi komentirati napade na Srbe

Nije želio šire govoriti o tome jer je ''danas ovaj dan'', kazao je.

Zatražen da komentira sramotan napad na Srbe kod Knina, Škoro je rekao da osuđuje svako nasilje, ali ni o tom događaju nije želio govoriti ''na današnji dan''.

"Dok policija ne iznese detalje, sve drugo je prejudiciranje i brojanje krvnih zrnaca i to nam ne treba", rekao je.

NAJNOVIJE
NAJČITANIJE