Održan sastanak vladajuće koalicije, Kosor: Neće biti ništa od smjene Kujundžića

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

PREDSJEDNIK HSLS-a Darinko Kosor rekao je nakon koalicijskog sastanka na kojem je bilo govora i o jamstvima Brodogradilištu 3. maj, koje bi trebala sutra donijeti vlada, kako je optimističan jer je to brodogradilište u drugačijoj situaciji od Uljanika te će se, kaže, za njega naći rješenje.

"Neće to biti sutra ni preksutra, tamo će se brodovi i dalje graditi, a moguće je da se to završi i s pozitivnom privatizacijom. Izračuni su takvi da država jedne kune neće platiti za 3. maj. Kada se brodovi naprave u cijelosti će se svi dugovi riješiti, a paralelno se priprema i privatizacija i postoje investitori koji su zainteresirani za kupnju 3. maja" rekao je Kosor. dodao je i kako se radi o novim investitorima no i dodao da o njima treba više reći predsjednik vlade Andrej Plenković.

Kosor je izvijestio kako su koalicijski partneri razgovarali i o nastavku sjednice sabora te poručio da opoziva ministra zdravstva Milana Kujundžića neće biti jer će većina glasati suprotno od oporbenog prijedloga za opoziv.

Kada je riječ o pregovorima oko povećanja plaća u zdravstvu, Kosor je rekao kako će na idućem sastanku dobiti izvješće o tome što su ministar zdravstva i financija ispregovarali sa sindikatima.

"Moj osobni stav i stav HSLS-a je da treba doći do povećanje plaća za liječnike i medicinske sestre. Mislim da je zdravstvo na prvom mjestu jer je to odnos ponude i potražnje. Nama fali jako puno liječnika i medicinskih sestara jer je trend njihovog odlaska. Za ostale službenike ne vidim da je takav trend odlaska i potražnje na europskom tržištu. Moramo to riješiti da nam liječnici i medicinske sestre ostanu", rekao je Kosor.

Pročitajte više