Piše: R.I. | 17.08.2019. 18:25

Pilot objasnio zašto je sletio na A6, a ne na polje: "Htio sam samo jednu stvar"

PILOT zrakoplova tipa Cessna Teodor Goričanec zbog tehničkih poteškoća bio je prisiljen danas sletjeti na autocestu A6. 

U tom trenutku s njim je bila polaznica pilotske škole.

"Ja sam samo želio jednu stvar, da je kolegica koja je na školovanju cijela, bez ozljeda. Razmišljao sam samo o tome da nekoga ne ozlijedim na autocesti, da nemam nekog na duši kasnije i da nam se avion prilikom dodira i slijetanja ne zapali", kazao je pilot nakon incidenta.

Upravo zahvaljujući njegovom iskustvu i smirenosti, nitko nije ozlijeđen. Pilot Goričanec iza sebe ima oko 1000 sati naleta.

"Imao sam dvije opcije"

"Letjeli smo s aerodroma Lučko prema Rijeci. U 55. minuti leta motor je počeo gubiti snagu. Pokušavali smo se održavati na toj visini, ali nismo uspjeli. Morali smo tražiti prinudni teren za slijetanje. 

Imao sam dvije opcije – teren koji mi je nepoznat, ali se činio ravan, ili autocestu. Odlučio sam se ipak za autocestu, što je bilo teško jer je danas gust promet. Pokušavao sam mirno i staloženo naći neku rupu između vozila koja su se kretala autocestom. Morao sam se teškom mukom dovući i sletjeti prije velikog semafora. S druge strane je bio dalekovod pa bi takvo slijetanje imalo svoje posljedice", kazao je.

Dodaje da ga ni u jednom trenutku nije uhvatila panika. ''Stres se javio tek pola sata nakon događaja, ali sam ga mirno prebrodio'', kaže pilot.

Osim toga, fotografije stižu i od naših čitatelja: 

NAJNOVIJE
NAJČITANIJE