Huligani u Splitu napali turista crne boje kože i vikali mu da je majmun

Ilustracija: Ivo Čagalj/Pixsell

POLICIJA je Indexu potvrdila kako su sinoć u Splitu opet napadnuti stranci. Kažu nam i kako napad ne dovode u vezu s Thompsonovim koncertom za vrijeme kojega na rivi nisu zabilježili niti jedan incident.

Huligani u crnim majicama turistu vikali majmun i trčali za njim

Kako nam je javila čitateljica, ona i njeno društvo sjedili su na terasi restorana kada su vidjeli "dečka crne boje kože kako s društvom trči", a za njima "desetak njih u crnim majicama". Ovi u crnim majicama vikali su tim dečkima da su "majmuni" te ih gađali bocama, kazala je naša čitateljica koja je sve vidjela.

U policiji su nam potvrdili da je sinoć oko 23 sata u ulici Dražanac došlo do narušavanja javnog reda i mira na način da je nekoliko za sada nepoznatih muških osoba nasrnulo na nekoliko stranih državljana.

Ošamarili Britanca koji je htio pomoći Francuzima

Kada je iz apartmana izašao očevidac, 61-godišnji državljanin Velike Britanije, kako bi pomogao napadnutima, jedan muškarac mu je udario šamar zbog čega je stranom državljaninu pozlilo. Odveden je u bolnicu na pregled, a odbio je hospitalizaciju.

Obavljen je razgovor s dvojicom stranih državljana Francuske, 24-godišnjakom i 22-godišnjakom koji su odbili liječničku pomoć, kazali su iz policije.

Kriminalističko istraživanje je u tijeku.

"Ljudi sjede i jedu, a oko njih huligani trče te ganjaju turiste. Pa što se to događa?" pita se naša čitateljica.

Posljednjih tjedana u Splitu se dogodio niz nasilnih zločina. Prije par dana nepoznati je muškarac francuskom turistu odgrizao uho jer mu je krivo pogledao djevojku, mlada Norvežanka završila je sa slomljenim nosom jer je htjela ući u taksi, 22. srpnja na Bačvicama je izboden mladi Francuz, a 19. srpnja ispred oćnog je kluba muškarac brutalno prebio 20-godišnjakinju.

 

Pročitajte više