Tinejdžeri upucali orangutana 74 puta, kaznili ih molitvom

Screenshot

HOPE je orangutan od  30 godina koji zbog ovog napada više ne može biti vraćen u divljinu, ako preživi. Njenu bebu su ostavili da ugine, a Hope je u napadu ostala slijepa s ranama koje su nastale od oštrog predmeta i 74 metka.

Za vrijeme operacije su maknuli dio, no 64 komada su ostala u njoj jer se nalaze na mjestima s kojih se ne mogu tako lagano maknuti. Ovo se sve dogodilo u Indonezijskom gradiću Aches, a napad su organizirala dva tinejdžera od 17 i 16 godina.

No, institucije su ovaj put zakazale i umjesto pravne kazne, maloljetnici su dobili kao kaznu rad za opće dobro koji uključuje mjesec dana svakodnevne molitve te se moraju ispričati.

Iako su optuženi i proglašeni krivima, ova kazna je smiješna i žalosna. Ovaj slučaj nije poslan na sud te je razljutio aktiviste za prava životinja jer smatraju da će ovo samo ohrabriti ljude da rade i dalje grozne stvari jadnim životinjama.

Orangutana na Sumatri ima samo 14.000 i ugrožena su vrsta. Zbog palminog ulja ostaju bez domova, a sada ih još i djeca napadaju i pucaju u njih.

Ovim napadom su tinejdžeri ozlijedili mamu Hope toliko da se nije mogla brinuti za svoje mlado koje je bilo staro svega 4 tjedna i na kraju je uginulo.

Iz Sumatranskog programa za zaštitu orangutana kažu da su zračne puške dostupne svima i da ih ljudi često koriste kako bi upucali i ubili divlje životinje. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više