RAZVOJ DOGAĐAJA PRATITE NA INDEXU

Specijalci otkrili kako su našli ubojicu: "Radilo se o izuzetno opasnoj osobi"

Foto: Marin Tironi/PIXSELL, Matija Habljak/PIXSELL, Screenshot Nova TV, Index

U NOVOM ZAGREBU, u kući u Cimermanovoj ulici u naselju Kajzerica, sinoć nešto prije 21:30 dogodilo se šesterostruko ubojstvo. Ubijeno je šest osoba. Preživjela je samo beba stara dva mjeseca koja nije ozlijeđena, doznalo se od policije. Među ubijenima su dvojica muškaraca, tri žene i desetogodišnje dijete. To je službena informacija policije, a ranije se govorilo o četvero ubijene djece.

Ubojica je 36-godišnji Igor Nađ. Njegove žrtve su Maja Tojagić s kojom je bio u vezi, njezin 10-godišnji sin iz prošle veze, njezina sestra Josipa i njezin partner Davor Paušak te Majini roditelji Dragomir i Filjka.

Na mjestu višestrukog ubojstva cijelo je jutro trajao očevid.

Razvoj događaja mogli ste pratiti na Indexu

20:35 Detalje akcije uhićenja u Dnevniku Nove TV otkrio je šef specijalaca ATJ Lučkog Alen Klabot.

"Brzo se formirao stožer, brzi protok informacija, analiza i na kraju krim-policija je dala konkretan položaj lociranjem telefona tako da su timovi antiterorističke jedinice Lučko odmah krenuli prema toj poziciji."

Otkrio je i što su specijalci zatekli kada su došli u Brezovicu, gdje se skrivao ubojica. 

"Zatekli su vozilo, u tom trenutku nisu znali je li osoba unutra. Po standardnim operativnim procedurama, oni su odmah izvršili pregled vozila i nakon toga zauzeli područje, s obzirom na to da ga nisu našli u vozilu, i potom počeli s pregovaranjem, odnosno s pozivanjem jer ga nisu odmah uočili. U tom trenutku pozivanja se čuo hitac i to je bila pretpostavka da je počinio suicid."

Potvrdio je da policija s ubojicom tijekom šest sati nije uspostavila nikakav kontakt. 

Otkrio je i da je ubojica je ubojstva počinio pištoljem u čiji spremnik i ne stane mnogo metaka. ''Ima spremnika s manje i više metaka. Ali to nije bitno. Bitno je da je on bio spreman. Pogoci su bili precizni. Radilo se o izuzetno opasnoj osobi. Stoga je i reakcija stožera bila da se odmah uključi najelitnija antiteroristička jedinica Lučko i da se tom problemu pristupi maksimalno ozbiljno'', pojasnio je Klabot.

19:35 Načelnik Policijske uprave zagrebačke Marko Rašić u RTL-u Danas govorio je o policijskoj istrazi strašnog zločina. 

Rašić je kazao da još nije utvrđen motiv ubojice. "Počinitelj je osobe usmrtio kratkim vatrenim oružjem", otkrio je Rašić te dodao da su zbog brze razmjene informacija i uspješnog vođenja akcije, ubojicu uspjeli uhvatiti iste večeri. 

Kazao je da obitelj nije živjela u kući, nego u stanu koji je nakon tragedije zapečaćen.

"Stan od žrtava nakon očevida je zapečaćen i nitko nije imao pristup stanu niti će imati do ostavinske rasprave. Zajednički prostor kojeg koriste i drugi stanari, ulaz i hodnik, su nakon očevida sanirani i dovedeni u uredno stanje", rekao je Rašić te dodao kako su stan zapečatili policajci, a zajedničke prostorije uredili vatrogasci. 

19:05 Razgovarali smo sa susjedima žrtava, otkrili su nam nove detalje o ubojici. Opširnije...

18:29 Kriminalist i stručnjak za sigurnost Željko Cvrtila komentirao je šesterostruko ubojstvo na zagrebačkoj Kajzerici. Opširnije...

17:20 Stručnjaci i udruge izrazili su zgroženost šesterostrukim ubojstvom u Zagrebu te ponovno upozorili da društvo premalo i nepravovremeno reagira na počinitelje obiteljskog nasilja, čime šalje poruku da se nasilničko ponašanje može nastaviti, a djeci poručuje da nisu zaštićena. Opširnije...

16:35 Slobodna Dalmacija doznaje da je 36-godišnji Igor Nađ jučer bliskom prijatelju dao naslutiti da će nešto napraviti.

Sve se odigravalo u jednom kafiću na zagrebačkom Vrbiku u koji je Nađ došao oko 9 sati, a kad je odlazio, bilo je oko 14 sati.

"Vidio sam ga kako ispija nekoliko pelinkovaca. Sjedio je u društvu nekog prijatelja odmah pokraj mene. U jednom sam trenutku čuo kako mu govori: 'Ovo je posljednji put da me vidiš'", kaže izvor za Slobodnu.

16:25 Premijer Andrej Plenković izrazio je sućut u ime vlade.

"U ime vlade izražavam duboko žaljenje i sućut zbog strašnog zločina koji se dogodio sinoć u Zagrebu. Policija je poduzela sve da brzo otkrije počinitelja teških ubojstava i nastavlja istraživati okolnosti monstruoznog čina koji je duboko potresao i uznemirio cijelu Hrvatsku", poručio je Plenković.

15:50 Otac 10-godišnjeg dječaka koji je ubijen, bivši izvanbračni suprug Maje Tojagić, trenutno živi u Njemačkoj, gdje je doznao strašnu vijest. 

"Ubio mi je sina", rekao je muškarac za Jutarnji te potvrdio da se sutra vraća u Hrvatsku.

15:15 Ustavni sudac Goran Selanec je na svom profilu na Facebooku objavio komentar na zastrašujuće šesterostruko ubojstvo koje se sinoć dogodilo u Zagrebu. Opširnije...

14:10 Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković izražava duboko žaljenje zbog tragičnog događaja koji se zbio noćas na zagrebačkoj Kajzerici te snažno osuđuje ovakav strašan čin nasilja, priopćeno je iz njezina Ministarstva. Opširnije...

13:30 Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović ocijenio je da je policija postupila vrlo profesionalno u rasvjetljavanju "nezapamćenog zločina" na zagrebačkoj Kajzerici u kojem je pobijena "cijela jedna obitelj".

Odgovarajući na novinarska pitanja, Božinović je kazao da je reakcija policije bila vrlo promptna i profesionalna.

"Odmah po dojavi izašli su na teren i poduzeli radnje koje su brzo dovele do otkrivanja tko bi mogao biti počinitelj. Kriminal tehnikama i analitikom se istoga vrlo brzo lociralo i epilog je poznat – kada je okružen od policijskih snaga i pozvan na predaju, izvršio je samoubojstvo", kazao je Božinović u Uštici, gdje je nazočio obilježavanju Međunarodnog dana sjećanja na romske žrtve u Drugom svjetskom ratu.

"Policija je radila na način koji je omogućio ovako brzu realizaciju, odnosno otkrivanje počinitelja. Angažirane su sve operativne i taktičke snage i krim policije, specijalne i interventne policije. Svi najodgovorniji policijski dužnosnici su bili cijelo vrijeme u koordinaciji, u kontaktu.

Bila je to vrlo opsežna potraga koja je pokazala razinu spremnosti i profesionalnosti hrvatske policije", rekao je Božinović.

Dodao je da još traje kriminalističko istraživanje koje treba dovesti do odgovora na još neka pitanja kako bi se cijela slika zaokružila.

Ministar je podsjetio i na "neprestanu akciju" u kojoj policija poziva građane koji posjeduju ilegalno oružje da ga bez prijetnji i sankcija predaju u najbližu policijsku postaju jer je posjedovanje ilegalnog oružja kažnjivo.

"Tu ima rezultata, ali očito je to pitanje s kojim ćemo se stalno nositi", ustvrdio je Božinović.

13:20 Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Drago Prgomet izjavio je kako je razumljiv nemir i osjećaj nesigurnosti kod dijela građana Zagreba nakon šesterostrukog ubojstva na Kajzerici, ali da brza reakcija policije dokazuje da Zagreb i dalje ostaje siguran grad.

"Sasvim je razumljivo da je ova tragedija unijela nemir i stvorila osjećaj nesigurnosti kod dijela naših sugrađana", priopćio je Prgomet. Dodao je da nema grada ili naselja na svijetu u kojem netko može garantirati da se neće dogoditi ovakve tragedije.

"Ipak, vrlo brza reakcija naše policije daje mi za pravo reći kako Zagreb i dalje ostaje grad u kojem se ne moramo bojati za svoju sigurnost", rekao je.

Prgomet kaže kako su svi strašno pogođeni viješću o višestrukom ubojstvu koje se noćas dogodilo na području Novog Zagreba.

"Kao što ne postoji razlog kojim je moguće opravdati ovaj sumanuti čin, isto tako ne postoje riječi kojima je moguće izraziti tugu zbog izgubljenih života, a posebno jednog djeteta", napisao je Prgomet izražavajući sućut obitelji žrtava.

12:55 Iz izvora bliskih istrazi doznaje se da je šesta žrtva masakra Davor Paušak s kojim je ubijena Josipa bila u vezi.

12:00 Ovo je ubojica iz Zagreba. Opširnije.

11:43 Povodom šesterostrukog ubojstva na Kajzerici hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u petak je izrazila sućut zbog nevinih žrtava te je oštro osudila svako nasilje, pogotovo rješavanje problema obračunima i osvetom.

"Zgrožena sam strašnom tragedijom koja se sinoć dogodila u Zagrebu, u kojoj je bešćutno pobijena cijela obitelj. Oštro osuđujem svako nasilje, a pogotovo rješavanje problema obračunima i osvetom. Iskazujem duboko žaljenje i izražavam sućut zbog nevinih žrtava. Očekujem od svih nadležnih institucija da preživjelom djetetu osiguraju potrebnu skrb", poručila je predsjednica Grabar-Kitarović.

10:55 Ovo je kuća u kojoj se ubojstvo dogodilo.

10:30 Index je doznao nove detalje obiteljske tragedije. Ubojica je rođen u Vukovaru 1983. godine. Ima 36 godina i zove se Igor Nađ. S jednom od žrtava imao je bebu koja je rođena krajem svibnja i koja u masakru nije ubijena. Opširnije

10:15 Policija je u deset sati održala konferenciju za medije. Otkrili su da je ubojica imao 36 godina, a s jednom od žrtava je imao bebu. Riječ je o preživjelom djetetu. Opširnije.

10:05 Uživo s mjesta tragedije.

09:50 "Tragedija je to velika za ovaj grad, šest mrtvih. Policija radi svoj posao, dogodilo se to što se dogodilo. Sućut obiteljima, taj nesretnik je presudio drugima pa sebi. Žao nam je, Zagreb je danas obavijen u crno, to me pogodilo sinoć oko 12:15. To je cijena življenja u velikom gradu, to je pojedinačni incident. A ta obiteljska tragedija, vidjet ćemo što je povod i uzrok", komentirao je masakr gradonačelnik Bandić.

09:35 Objavljeni su identiteti žrtava masakra. Opširnije...

09:10 Uživo s Kajzerice

09:10 Otkriven je identitet šesterostrukog ubojice. Opširnije.

08:55 Policija će u 9:45 održati konferenciju za medije.

08:15 Očevid je još uvijek u tijeku, ali otkrivene su neke nove pojedinosti. Tri žene i 10-godišnje dijete ubijeni su ispred kuće, tijelo jednog muškarca pronađeno je u sobi, a drugog u hodniku kuće, javlja Jutarnji.

8:00 Neslužbeno se doznaje da je motiv šesterostrukog ubojstva ljubomora. Jedna od žrtava navodno je ubojičina bivša žena. Policija te informacije zasad nije potvrdila.

07:30 "U šoku smo, ovo je inače miran kvart", pričaju jutros stanovnici kvarta u kojem se dogodio masakr za Dnevnik.hr.

"Navodno je došao i s kalašnjikovom ih pobio. Ovo je prestrašno. Evo, tresem se otkad sam čula", rekla je uznemirena stanovnica Kajzerice.

"Vraćali smo se iz grada sinoć oko 23.30. Cijela ulica bila je puna policije. Za ovakvo nešto čitaš da se događa po svijetu, ali kod nas ne", kaže drugi susjed.

Opisali su što se sinoć događalo. "Odjednom su svi nahrupili, policija i hitna. Čuli su se pucnjevi, a trenutak prije nego što su počeli odjekivati čuli su se ženski krikovi", kazali su stanovnici Kajzerice.

07:00 Na mjestu na kojem je počinjen masakr još uvijek traje očevid.

06:30 U Novom Zagrebu u kući u Cimermanovoj ulici u naselju Kajzerica se u četvrtak nešto prije 21:30 dogodilo šesterostruko ubojstvo. Ubijeno je šest osoba. Preživjela je samo dvomjesečna beba koja nije ozlijeđena, doznalo se od policije. Među ubijenima su dva muškarca, tri žene te desetogodišnje dijete. To je službena informacija policije, a ranije se govorilo o četvero ubijene djece.

Policija je dojavu dobila oko 21:30. Uskoro je velik dio Zagreba bio blokiran, a policajci s dugim cijevima i pancirkama pretraživali su svaki automobil. Oko 1 sat ujutro pojavila se informacija da je ubojica uhvaćen, no to je uskoro na presici demantirala sama policija. Tada je rečeno da se potraga proširila na cijelu zemlju. Na kraju je ubojica na području Brezovice počinio samoubojstvo. Tijekom jutra trebalo bi biti poznato više detalja.

Pročitajte više