Piše: R.I. | 12.07.2019. 14:31

Objavljena snimka stravične nesreće na naplatnim kućicama

POJAVILA se snimka jučerašnje stravične nesreće na naplatnim kućicama Sveta Helena nedaleko Zagreba, u kojoj je teško ozlijeđeno troje ljudi. 

Iz poštovanja prema žrtvama, sam trenutak udara ne objavljujemo.

Žena i dijete iz automobila u kojeg se izravno zabio BMW izvan su životne opasnosti, dok je muška osoba stabilnije, no i dalje životno ugrožena, doznaje se danas poslijepodne u KBC-u Zagreb i KB-u Dubrava. 

Snimka pokazuje da je automobil marke BMW čakovečkih registracija doletio punom brzinom i zabio se u dva automobila na naplatnim kućicama.

BMW doletio punom brzinom

Pretpostavlja se da se nesreća dogodila kada se BMW čakovečkih registracija u punoj brzini dovezao do naplatnih kućica, gdje su na red čekala dva automobila mađarskih registracija. Zbog neprilagođene brzine, BMW se zabio u automobile. Kako pričaju svjedoci, na mjestu nesreće nisu se vidjeli tragovi kočenja. 

Najgore je prošao automobil u koji se zabio BMW u punoj brzini. Ispred njega je bio jedan automobil koji je plaćao cestarinu pa se u trenutku udarca našao doslovno zgnječen između dvaju vozila. 

Taj je automobil od siline udarca udario i u naplatnu kućicu i posve je smrskan. Fotografije s mjesta nesreće pokazuju koliko je udarac trećeg automobila bio silovit. 

Auto naletio na naplatnu kućicu u kojoj je bila blagajnica

U kućici je bila blagajnica, no, na sreću, ništa joj se nije dogodilo.

Vatrogascima je trebalo 45 minuta da iz smrskanog vozila izvuku bračni par s djetetom. Prvi automobil u nizu također je oštećen i od siline udarca odbačen je nekoliko metara unaprijed. 

Na tom istom mjestu u posljednjih pet godina, javlja RTL, dogodilo se već mnogo nesreća, i to zbog ravne ceste koja vodi točno do naplatnih kućica koje, unatoč brojnim upozorenjima, mnogi vozači primijete prekasno ili budu zaokupljeni nečim drugim, primjerice, korištenjem mobitela.

U međuvremenu se priopćenjem o nesreći oglasila policija. 

Policija opisala kako je došlo do nesreće

"Oko 12.50 sati 35-godišnjak je upravljao osobnim automobilom marke BMW, a kretao se autocestom A4 izlazom broja 5 u smjeru juga. Dolaskom do naplatne postaje Sveta Helena, uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila, prednjim dijelom naletio je na stražnji dio osobnog automobila marke Škoda mađarskih nacionalnih oznaka, kojim je upravljao 38-godišnjak, a kretao se ispred njega istom prometnom trakom izlaznog kolnika 5 u smjeru juga. Vozač Škode u trenutku sudara usporavao je svoje vozilo zbog zaustavljenog vozila ispred.
 
Od naleta, osobni automobil marke Škoda je odbačen u lijevo u smjeru istoka te se prednjim dijelom i gornjim postrojem naletio na betonski zid i naplatnu postaju broj 4, nakon čega se okrenuo oko osi te u padu bočnim dijelom naletio na naplatnu postaju broj 5, a potom je prednjim dijelom vozila udario u stražnji dio osobnog automobila marke Audi mađarskih nacionalnih oznaka, kojim je upravljao 32-godišnjak, a kretao se izlaznim trakom broja 5 naplatne postaje u smjeru juga te je u trenutku sudara bio zaustavljen zbog podizanja rampe i uzimanja kartice za naplatu cestarine.
 
Uslijed naleta naplatna postaja je odbačena na ulazni trak naplatne postaje Sveta Helena te je metalnim dijelom udarila u osobni automobil marke Ford poljskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 49-godišnjak, a kretao se ulaznim trakom 4 naplatne postaje Sv. Helena u smjeru sjevera.
 
U prometnoj nesreći teško su ozlijeđene tri osobe iz osobnog automobila marke Škoda, 38-godišnja putnica kojoj je liječnička pomoć pružena u KB Dubrava, dijete putnik kojemu je liječnička pomoć pružena u KBC Zagreb te 38-godišnji vozač, a liječnička pomoć mu je pružena u KBC Zagreb", priopćila je zagrebačka policija. 

 

 
NAJNOVIJE
NAJČITANIJE