Piše: HINA | 12.07.2019. 13:15

Milijarder s Floride vrbovao je maloljetnice i zapisivao ih u crnu knjižicu

OPTUŽNICA protiv Jeffreyja Epsteina rasvijetlila je, prema tužiteljima, široku mrežu srednjoškolki i studentica koje su bile prisiljene zadovoljavati nezasitni seksualni apetit američkog milijardera, a na popisu u njegovoj "maloj crnoj knjižici" bilo je više od stotinu djevojaka.

"On voli prekrasne žene i mnoge od njih su mlađe", rekao je Donald Trump 2002. opisujući preferencije svog prijatelja Epsteina.

U stvarnosti, žene nisu bile samo "mlađe" već su, prema optužnici, bile maloljetne.

U to vrijeme taj bogati menadžer i prijatelj mnogih slavnih osoba i političara nije bio povezan sa skandalima, a njegova pojava bila je često uspoređivana s dizajnerom Ralphom Laurenom.

Međutim, njegove luksuzne kuće u Palm Beachu i New Yorku skrivaju mračne tajne, prema istrazi američkih vlasti i brojnim tužbama koje su protiv njega podnijele navodne žrtve.

Neke djevojke imale su samo 14 godina

Deseci tinejdžerki, od kojih su neke bile stare samo 14 godina, navodno bi prolazile kroz Epsteinov "salon za masažu" nekoliko puta dnevno.

Kako bi osigurao stalan dolazak tinejdžerki, Epstein je navodno imao vojsku ljudi, često ne puno starijih od žrtava, koji bi polako prilazili djevojkama i predstavljali bivšeg nastavnika matematike kao dobročinitelja.

"Pomogao mi je", rekla je jedna takva djevojka tada 14-godišnjoj Jennifer Araoz ispred škole Upper East Side, u blizini Epsteinova doma.

"Ona je bila slična meni", objasnila je danas 32-godišnja Araoz u intervjuu na NBC-ju.

Araoz je dobila obećanje da će joj Epstein pomoći u započinjanju karijere u industriji zabave.

Epstein je preferirao "ekonomski ugrožene maloljetnice" koje su primamljene u "sve veću mrežu novih žrtava", naveo je američki tužitelj Geoffrey Berman.

"Mala crna knjižica"

Nakon što su namamljene, djevojke su bile zapisane u Epsteinovu "malu crnu knjižicu", popis na kojemu je s vremenom bilo preko 100 imena, prenio je Miami Herald.

Djevojke su bile raspoređene u područjima gdje Epstein ima rezidencije, uključujući i Pariz, navodi se na sada neaktivnom blogu Gawker, koji je objavio dijelove knjige 2015. godine.

Prema brojnim svjedočanstvima, domaćini, Epsteinov tajnik i osobe zadužene za regrutiranje djevojaka revno su organizirali sumorne aktivnosti, ponekad osiguravši i privatne letove, a djevojke su uobičajeno bile plaćene 200-300 dolara po posjetu.

Najlojalnije djevojke dobile bi i darove.

Mnoge su žene kazale da su pokušale odbiti Epsteina, ali bezuspješno.

"Bila sam prestravljena i govorila sam mu da prestane", rekla je Araoz koja kaže da ju je Epstein tada silovao. "Nije prestao. Nije imao namjeru prestati", dodala je.

"Da sam ostavila Epsteina, mogao me ubiti ili oteti, a oduvijek sam znala da je sposoban to učiniti ako ga ne poslušam", rekla je druga navodna žrtva Virgina Roberts na saslušanju.

"Bila sam vrlo prestrašena, pogotovo zato što sam bila tinejdžerica", dodala je Roberts koja je upoznala Epsteina 1999. godine.

Tužiteljstvo prati Epsteina od 2005., a 2008. proglašen je seksualnim prijestupnikom.

Kada je FBI pretražio njegovu njujoršku rezidenciju u subotu, navodno je otkrivena zloglasna "soba za masažu".

Epstein je u zatvoru od subote, a u ponedjeljak će njegovi odvjetnici pokušati ishoditi privremeno puštanje na slobodu uz jamčevinu.

 
NAJNOVIJE
NAJČITANIJE