Piše: R.I. | 11.07.2019. 13:45

Bivša HAC-ovka koja je pijana pregazila curu osuđena na 10 godina zatvora

BIVŠA HAC-ovka Ivana Tena Gotovac Soldić nepravomoćno je osuđena na 10 godina zatvora jer je 23. listopada 2018. u blizini splitske bolnice pijana prošla kroz crveno i usmrtila studenticu Mariju Ćorić.

Ivani Teni Gotovac Soldić zabranjeno je upravljanje motornim vozilima doživotno. Mora platiti 28.407 kuna za troškove. 

Sudac je iznio olakotne okolnosti za presudu: priznala krivnju u dijelu optužnice, majka dvoje djece, nije klažnjavana za kaznena djela.

Nije priznala da je kriva što je pobjegla s mjesta nesreće u kojoj je pijana autom usmrtila djevojku

"Priznajem da sam pijana vozila Audi i usmrtila Mariju Ćorić, ali se ne osjećam krivom za drugu točku optužnice prema kojoj sam pobjegla s mjesta nesreće", kazala je 39-godišnja Gotovac Soldić prije nekoliko dana na suđenju, a prenosi Slobodna Dalmacija.

Bivša HAC-ovka je optužena da je pod utjecajem alkohola vozila Audi A3 te je oko 21:30 na pješačkom prijelazu na Poljičkoj cesti dok je na semaforu bilo uključeno crveno svjetlo za vozače srušila djevojku. Poslije je utvrđeno da je vozila 70 kilometara na sat, djevojku udarila prednjim bočnim dijelom automobila i odbacila je na travu, nakon čega se dala u bijeg. Djevojka je umrla na mjestu nesreće.

Na početku ročišta zastupnica optužbe Rene Laura pročitala je optužnicu koja se sastoji od dviju točki. Optužena je za prvu točku, koja se odnosi na vožnju pod utjecajem alkohola, kazala kako se osjeća krivom, a za drugu, koja se odnosi na bijeg s mjesta nesreće, izjavila je kako nije kriva. 

Prijetilo joj 12 godina zatvora

Policija je optuženu uhitila u Kranjčevićevoj ulici, gdje je Audi bio parkiran. Tvrdila je da ona nije vozila automobil, no svjedoci nesreće policiji su rekli da je Audijem upravljala plavokosa žena. Iako je prošlo nekoliko sati od nesreće, policija joj je alkotestom izmjerila jedan promil alkohola u krvi.

Za kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu i nepružanja pomoći prijetila joj je zatvorska kazna od 12 godina.

 
NAJNOVIJE
NAJČITANIJE