TRANSFERI

Španjolci: "Srpski Mandžukić" neočekivano pojačanje Atletico Madrida

Foto: Guliver Image/ Getty Images

IVAN ŠAPONJIĆ (21) novi je nogometaš Atletica iz Madrida, objavili su španjolski mediji danas ovu vijest s epitetom velikog iznenađenja.

Međutim zajednički nazivnik u objavama Marce, Munda Deportiva i dnevnika AS-a bile su dvije informacije. Šaponjić je "srpski Mario Mandžukić" i u Atletico Madrid dolazi kao zamjena za Nikolu Kalinića, bivšeg hrvatskog reprezentativca kojem je vrijeme kod Diega Simeonea isteklo.

Dolazi na Wandu Metropolitano zamijeniti Nikolu Kalinića

Mladi Srbin na stadion Wanda Metropolitano stiže iz Benfice na preporuku Veljka Paunovića, a u momčadi će zamijeniti Nikolu Kalinića. To znači da će biti drugi ili treći napadač, a moguće je i da dobije veću minutažu ako Diego Costa napusti klub o čemu se naveliko piše ovih dana.

Šaponjić je produkt Partizanove škole, ali je vrlo brzo 2016. godine prodan u Benficu za 3 milijuna eura. Igrao je za drugu momčad lisabonskog velikana, a i proveo sezonu na posudbi u belgijskom Zulte Waregemu.

U Benfici se nije nametnuo, a Španjolci u njemu vide spoj Mandžukića i Ibrahimovića

Prošle godine vratio se u B momčad Benfice gdje je postigao šest golova, ali nije dobio šansu u prvoj momčadi.

Mladića iz Nove Varoši Mundo Deportivo usporedio je s Marijom Mandžukićem, naravno, zbog njegovih 192 centimetara visine u 21. godini života, ali i kretnji na terenu koje uvelike podsjećaju na "najboljeg napadača s prostora Balkana u proteklom desetljeću", kako navode Španjolci.

Također su ga u istu rečenicu stavili i sa Zlatanom Ibrahimovićem, a to za navijače Atletica znači samo jedno - velika očekivanja od mladog nogometaša kojem je ovaj transfer zasigurno veliki skok u karijeri.

Pročitajte više