Plenković: Kuščevićev integritet nije upitan, to su usmjereni napadi na ministre

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

ANDREJ Plenković brani Lovru Kuščevića i potpuno mu vjeruje.

Kaže da je s njim dosta dugo razgovarao i da su prošli papir po papir. Plenkoviću, očito, ništa što se tiče kompromitiranog ministra nije sumnjivo.

"Dosta dugo smo razgovarali. Ono što je na kraju, kad se sve pročita, medijske napise, tekstove i njegove argumente... Cijeli krimen se svodi na to da je dvije nekretnine propustio upisati u katastar. Sve ostalo je u imovinskoj kartici, prošli smo to papir po papir. To je propust, ali ne takvih razmjera da treba dovoditi u pitanje njegov politički i ljudski integritet", kaže Plenković, prenosi N1.

Kaže da je napad na Kuščevića samo nastavak napada na ministre. Dodao je i da zadnjih pet mjeseci traje, kako je kazao, bombardiranje ministara.

"To je slijed rekao bih dobro usmjerenih napada na ministre. U zadnje tri godine imali smo slične pritiske na mnoge ministre. U zadnjih 5 mjeseci imali smo 'bombardiranje' ministra Tolušića, ministrice Žalac, ministra Gorana Marića...", rekao je premijer.

"Uvijek postoje sufleri, i, naravno, dobar novinarski rad, no sufleri su dosta bitni s namjerom destabilizacije, destrukcije i rušenja", rekao je premijer.

Kaže da će Kolinda pobijediti

Na pitanja o predsjedničkim izborima, premijer je jasno rekao da je kandidatkinja HDZ-a aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

"HDZ ima svoju kandidatkinju, predsjednicu Republike. Ovo je demokratska država, svi se mogu kandidirati, a pobijedit će Kolinda Grabar-Kitarović", poručio je premijer.

Što se tiče pisanja Politica koji tvrdi da su hrvatski premijer i predsjednica kandidati za visoke dužnosti u EK, Plenković je rekao: "Neka pišu, to je dobro za Hrvatsku".

Uskoro opširnije

Pročitajte više