BILIĆ SE VRATIO U ENGLESKU

Bilić na predstavljanju u WBA-u: "Moja strast prema nogometu nije prošla"

Foto: WBA

SLAVEN BILIĆ stigao je u WBA, koji će u novoj sezoni voditi u Championshipu, a potom je i službeno predstavljen.

>>> Bilićeva avantura u Championshipu počinje kod dvostrukog prvaka Europe

>>> "Bilić je seksi trener. Bit će drugoligaški Klopp"

Hrvatski trener je ovog mjeseca preuzeo engleski klub za koji navija Goran Ivanišević, a potpisao je ugovor na dvije godine.

Navijači WBA, oslanjajući se na period od 2015. do 2017. godine, kada je Bilić jako dobro vodio West Ham, uzdaju se u bivšeg izbornika Hrvatske koji ima jedan jedini cilj - vratiti klub u Premiership. 

"Sjajno je vratiti se engleskom nogometu i biti dio West Bromwich Albiona. Želim zahvaliti klubu na pruženoj prilici. To je istinska privilegija", započeo je Bilić na predstavljanju.

"Želja mi je bila da se vratim i vodim klub u Engleskoj. Sudjelovanje u Championshipu jedan je od izazova u koji sam se želio upustiti i tu sam. Puno mi znači što sam ovdje. Ovaj klub ima bogatu povijest i sjajne navijače. To je tradicionalni, obiteljski klub i navijači su mu uvijek odani. Zato ću dati sve od sebe", dodao je hrvatski trener. 

WBA se nada povratku u Premiership, a Bilić zna da je za početak najvažnije pobjeđivati pred svojim navijačima. 

"Nije lako igrati na Hawthornsu. To je teren u kojem vam navijači zaista mogu pomoći. Osjetio sam atmosferu u play-offu, gledajući kod kuće. To je bilo fantastično. To je pravi nogomet. A moja strast prema nogometu ne dolazi i odlazi, ne prolazi. Ovo je moj posao i idemo svi zajedno napraviti što bolji rezultat", naglasio je Bilić. 

Iskusni 50-godišnji Splićanin je do sada u 18-godišnjoj trenerskoj karijeri vodio 349 utakmica, a ostvario je 166 pobjeda, 98 poraza i 85 remija, uz uspješnost od 47,6 posto. 

Pročitajte više