LIGE PETICE

Hrvat pokrenuo čudesan preokret kojim se kultni španjolski klub vratio u La Ligu

Screenshot: Twitter

MALLORCA je svladala Deportivo La Coruñu 3:0 i tako se nakon šest godina vratila u La Ligu. Ova vijest ne bi bila toliko posebna da Deportivo na Iberostar nije stigao s dva gola prednosti iz prve utakmice.

Trebali su se samo obraniti, ali to nisu uspjeli i jedan od kultnijih klubova Španjolske se vraća među elitu.

RCD Mallorca - Deportivo La Coruña Live Score

Domaćin je poveo u 21. minuti zahvaljujući golu Ante Budimira, hrvatskog napadača koji je pogodio za rano vodstvo. Ovaj rezultat zadržao se na semaforu do 62. minute kada je viđen i najljepši trenutak susreta. Sevilla je spektakularno pogodio iz slobodnjaka s 25 metara za prednost od 2:0, odnosno izjednačenje ukupnog rezultata.

Zgoditak koji je Mallorcu lansirao među elitu pao je u 82. minuti. Još jedna ljepotica, ali ovoga puta u režiji Pratsa za konačnih 3:0 i veliko veselje kluba s Baleara.

Na tribinama je slavio i Rafael Nadal, inače veliki navijač ovoga kluba.


Hajduk pamti Mallorcu iz sezone 2001./02. kada su ih umalo izbacili iz Lige prvaka

Po posljednjem sučevom zvižduku stotine navijača utrčale su u teren Iberostar stadiona i počelo je veliko slavlje koje će trajati dugo u noć. Mallorca je poznata i po tome što je u njoj prije dolaska u Barcelonu igrao jedan od najvećih kamerunskih nogometaša Samuel Eto'o.

Hrvati taj kultni klub pamte iz sezone 2001./02. kada ih je Hajduk umalo izbacio u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Bilo je 1:0 za Splićane pred 35 tisuća ljudi na Poljudu zahvaljujući golu Mate Bilića, ali su Španjolci okrenuli u uzvratu golovima Alberta Luquea i Eto'oa.

Pročitajte više