HAJDUK KONTRA HNS-A

VIDEO Sudac krenuo u obračun s Hajdukovim pionirom poslije utakmice

Screenshot/Facebook

HAJDUKOVI pioniri izgubili su finale Kupa od Osijeka u Slavonskom Brodu 3:2 i utakmicu su završili s devetoricom na terenu. Dva crvena kartona dao im je zagrebački sudac Ante Čuljak, Osijek je preokrenuo, a sve je rezultiralo incidentom nakon susreta i hitnom reakcijom HNS-ove sudačke komisije čije priopćenje očekujemo uskoro. 

Kako se može vidjeti na video materijalu koji je objavila stranica DPH Hajduk, pomoćni sudac nakon utakmice krenuo je u obračun s pionirom Hajduka. Makao je prstom i zaletio se prema njemu. Nakon reakcije službenih osoba i Hajdukovih trenera, koji su ga obuhvatili rukama, sudac se povukao u tunel i ostalo je na verbalnom okršaju. Iz videa se ne vidi što je prethodilo ovakvoj reakciji suca, je li ga iziritiralo negodovanje dječaka ili cijeli događaj. U isto vrijeme Hajdukovi navijači s tribina, među kojima je bilo i roditelja, brutalnim uvredama zasuli su glavnog suca Čuljka i njegove pomoćnike. "Udari ga, dicu kradeš, jebo ti Mamić mater", čuli su se povici iz publike. Jedan od navijača pljunuo je prema sucima.

[NASRTAJ SUCA NA PIONIRA HAJDUKA] Donosimo Vam video koji komentiramo samo sa jednom riječi - sramota‼️ #Močvara #BudiPonosan

Posted by DPH Slavonski Brod on Tuesday, May 21, 2019

 

Hajduk opet objavio rat HNS-u

U pozadini cijelu situaciju gledaju Ante Vučemilović i Neven Šprajcer, dugogodišnji pobočnici utamničenog Željka Širića, osuđenog za primanje mita za pošteno suđenje. Neven Šprajcer u istoj aferi je također osuđen zbog davanja mita, a za HNS danas radi kao vanjski suradnik i dijeli pehare mlađim uzrastima. Šprajcer je za Index kazao kako je glavni tajnik sudačke komisije Igor Pristovnik detaljno pogledao sve situacije te da će se u ponedjeljak oko ove teme sastati sudačka komisija. 

Razgovarali smo i s glavnim šefom hrvatskih sudaca Antom Kulušićem, koji nam je kazao:

''Nisam gledao utakmicu, tako da sve što znam, znam prema informacijama koje sam dobio od svojih kolega i prijatelja. Upravo sam stigao u Pulu, gdje nas čeka sjednica Izvršnog odbora povodom finala Kupa koje će se odigrati sutra između Rijeke i Dinama. Utakmicu finala Kupa za pionire igrali su Osijek i Hajduk, sudac Čuljak je isključio dva igrača Hajduka. Dobio sam snimke spornih trenutaka. Kolege me uvjeravaju da je sve bilo čisto."

Kulušića smo pitali je li obaviješten i o okršaju suca i mladog igrača Hajduka.

''Glupo mi je govoriti o tome kad nisam vidio što se točno dogodilo'', rekao nam je šef hrvatskih sudaca.

Hajduk se nakon finala oglasio žestokim službenim priopćenjem na svom webu, optuživši HNS da krade njihovu djecu. Hajdukov povjerenik za navijače Kristian Petrić u objavi na Facebooku je poručio HNS-u "kako ih sve nabije na kitu", te da će na koljenima moliti da dođu igrati u Split. Podsjetimo, u tijeku su pregovori HNS-a i Hajduka o povratku reprezentacije na Poljud i generalne probe u Omišu 31. svibnja. 

>>> Hajduk poslao priopćenje, tvrde da im kradu pionire: "Dječje suze su poticaj"

>>> Torcida večeras sprema doček pionirima Hajduka: "Smrt HNS-u, ili mi ili vi!"

Torcida je u objavi na Facebooku proglasila rat i poželjela "smrt HNS-u", a oko 22 sata u Splitu pred Poljudom organizira se doček navijača pionirima Hajduka koji se u ovim trenucima voze prema Splitu. U autobusu pjevaju: "Kontra zabrana i zakona, vama u inat nek' gori bengalka." Video iz autobusa objavili su na stranici Hajdučke vijesti.

Pročitajte više