NBA LIGA

Nikola Jokić poput Shaqa, Nuggetsi se vratili u život

Foto: Getty Images / Guliver

NIKOLA Jokić odigrao je još jednu vrhunsku utakmicu i odveo Denver do pobjede u San Antoniju 117:103, kojom su Nuggetsi izjednačili seriju na 2:2.

Najsimpatičnija momčad regularnog dijela sezone tako je vratila "break" Spursima, koji su na početku serije slavili u Denveru, pa Nuggetsi sad ponovno imaju prednost domaćeg terena u seriji koja se igra na četiri pobjede.

Joker je dominirao kako samo on zna, zabio 29 koševa, uhvatio 12 skokova i podijelio osam asistencija. I njega i Nuggetse mnogi su osporavali da nisu kalibri za play-off, ali srpski centar sve je demantirao, kako igrom tako i brojkama kakve nitko nije postizao još od Shaquillea O'Neala.

U prve četiri utakmice doigravanja u karijeri Jokić je zabio 82 koša i 47 skokova. Shaq je u svoja prva četiri nastupa u play-offu imao 85 i 51.

Pomogao je i Jamal Murray koji je u prve tri utakmice odigrao jednu vrhunsku četvrtinu (21 poen u posljednjem periodu druge utakmice), a u preostalih 11 imao je ukupno 26 koševa. U noćašnjoj pobjedi zabio je 24, baš kao i LaMarcus Aldridge koji je bio prvo ime Spursa.
 

Od sada nas možete pratiti i na Instagramu pod imenom @indexhr_sport. Objavljujemo zanimljive fotografije, montaže i analize iz svijeta sporta.

 

Pročitajte više