NBA

VIDEO Embiid počeo tučnjavu pa partijom za povijest "pretukao" Netse

Screenshot: Youtube

JOEL EMBIID obilježio je ludu utakmicu Brooklyn - Philadelphia 108:112, nakon koje Sixersi vode 3:1 protiv Netsa u prvom krugu play-offa, u košarkaškom i boksačkom smislu.

Sredinom treće četvrtine opet je nokautirao Jarretta Allena, ali za razliku od druge utakmice serije, kada je laktom opalio istog suparnika, sada Allenovi suigrači nisu samo gledali što mu radi. 

Nakon što je centar Sixersa opet snažno udario Allena, poželio ga je osvetiti Jared Dudley koji je krenuo prema Embiidu, a njega su išli obraniti Ben Simmons i Jimmy Butler. Kada se gužva smirila, Butler i Dudley su isključeni, a Embiid je dobio nesportski prekršaj. 

Snimku tučnjave pogledajte ovdje

U spomenutoj situaciji u prethodnoj utakmici Embiid je također zaslužio nesportski prekršaj, ali suparnike je još više razbjesnio nakon utakmice, kada se smijao prilikom pokušaja isprike. 

Što se tiče košarke, Netsi su igrali odlično i par puta imali su po deset poena prednosti, ali zahvaljujući tricama Mikea Scotta i JJ Redicka u zadnjoj minuti, Sixersi su došli na korak do prolaska. 

Ali najbolji igrač kod pobjednika i na utakmici bio je Embiid. Postigao je 31 koš, imao 16 skokova, sedam asistencija, čak šest blokada i dvije ukradene lopte. 

Tako je postao tek šesti košarkaš u NBA povijesti koji je na utakmici play-offa imao najmanje 30 koševa, 15 skokova te po pet asistencija i blokada. Prije njega to su uspjeli samo Elton Brand, Tim Duncan, Patrick Ewing, Ralph Sampson i Kareem Abdul-Jabbar.

Kod Netsa su bili najefikasniji Caris LeVert s 25 koševa te D'Angelo Russell i Jarrett Allen s po 21 poenom.

Sixersi mogu dokrajčiti Netse u utorak pred svojim navijačima. 

Pročitajte više