LIGE PETICE

Realov najveći ugovor u povijesti: Dobiva najmanje 1,6 milijardi eura

Foto: Gulliver / Getty Images

NAJLOŠIJA sezona u Realovih posljednjih deset godina ipak će imati kraj iz snova i za povijest: najveći klub na svijetu potpisuje ugovor sukladno svom imidžu i značaju.

Adidasu će se obavezati da će sljedećih 12 godina nositi njegovu opremu. Njemački proizvođač opreme zauzvrat će mu u tom razdoblju platiti čak 1,6 milijardi eura ili 120 milijuna eura godišnje.

Ovo je daleko najviše što Adidas plaća nekom klubu da nosi njegove dresove. U odnosu na Real, ostali partneri ovog brenda, poput Bayerna, Manchester Uniteda i Arsenala su drugoligaši. 

Ovakav ugovor se, dakako, dugo pripremao, još od 2016., ali su ga promjene u vrhu Adidasa odgodile. Sada je sve dogovoreno i godinu dana prije isteka aktualnog ugovora između ova dva giganta bit će potpisan novi. 

Realu je do 2031. zajamčeno fiksnih 1,6 milijardi eura od Adidasa, ali ugovor precizira i niz bonusa. Tako će klub od proizvođača opreme dobivati 20 posto od svakog prodanog službenog suvenira koji na sebi ima tri crte. Osim toga, svaki naslov koji Real osvoji u Adidasovoj opremi Nijemci će dodatno premirati. 

Adidas će također profitirati novim ugovorom. Real se obavezao da će mu na Santiagu Bernabeuu dati prostor za megastore, najveći Adidasov na svijetu. 

Pročitajte više